Çar. Nis 24th, 2024

 

Backbone

Bilgisayar ağlarındaki çok yüksek kapasiteli hat veya seri bağlantı yollarına verilen addır. İnternet üzerinde, şehirleri, ülkeleri, ya da kıtaları birbirine bağlarlar.

Background

HTML özgün web sayfaları hazırlamanız için beğendiğiniz resimleri arka-fon olarak kullanmanıza izin verir. HTML 3.0’ı destekleyen tüm web tarayıcıları sayfanızın arka fonuna koyduğunuz resmi görüntüleyebilir. Bunu yapmak için BODY tanımının hemen yanına BACKGROUND tag’ını eklemelisiniz.

Backlinking

Lycos tarama servisi tarafından düşünülmüş zekice bir özelliktir. Hiç bir web servisi sizi başka servislere bağlayıp sonra unutulmak istemez. Bu yüzden Lycos, sizi başka bir servise bağladıktan sonra geri dönebilmenizi sağlayan bir sistem geliştirmiştir.

Bandwith

Veri haberleşmesinde şebekeden akabilecek maksimum veri hızını belirtmede kullanılır. Ölçü birimi bps’dir. BANNER: İnternet reklâmlarının genel adıdır.

Bbs

B.B.S. (Bulletin Board System), İlan tahtası sistemi, kullanıcıların mesaj bırakabildikleri elektronik bülten tablosu, modem aracılığıyla bağlanılarak bilgi alışverişinde bulunan on-line sistemlerin genel adıdır.

Behavioral Targeting

Davranışsal hedefleme, kullanıcının ziyaret ettiği siteleri, tıklama aktivitesini takip eden ve izleyen bir sistemdir.

Kullanıcıların ilgi alanlarına göre reklam göstermek mümkündür. Örneğin otomobil sitelerine giren, satılık otomobil arayan kişilere otomobil kredisi veren banka reklamı göstermek uygun olacaktır. Davranışsal hedefleme click sayısını artırmayan ama satışa yönlendirme ve satış sağlama konusunda çok başarılı olan bir sistemdir.

Bit

İletilen en küçük veri miktarıdır.

Bitnet

Because It’s Time NETwork / Because It’s There NETwork). İnternet’ten ayrı olarak sadece eğitim kurumlarına özel bir network’tür. İnternet ile aralarında e-mail alışverişi mevcuttur. Bu nedenle Listserv’lar her iki network’ün de popüler araçlarındandır.

Body

HTML sayfalarında kullanılır. HTML sayfalarını oluşturan kodları barındıran “Başlık” ile “Son” arasındaki bölümdür.

Bookmark

World Wide Web servislerine kolay ulaşım için adreslere kısa yol tanımı konulmasıdır.

Bounce

E-postanın gönderildiği adrese ulaşmayıp, gönderene geri gelmesidir.

Bot

Konuşma için bir IRC kanalını dinleyen ve yanıtlayan programlara takılmış bir addır.

Bps

Bbs  (Bits Per Second), Ölçü birimidir; saniyede transfer edilen veri sayısını ifade eder.

Browser

Bir ağ üzerindeki bilgiyi aramak, bulmak görmek ve işlemek için grafik arabirime sahip yazılımlardır; Internet Explorer gibi…http://www.browserwatch.com adresinde çok çeşitli tarayıcıları bulmak mümkündür.

Bug

Piyasada satılan paket programlardaki yazılım hata ve açıklarını ifade etmek için kullanılır. Bir programda bug varsa, o program ‘hata’ yapabilir.

Byte

Tek bir karakteri temsil eden Bit kümesidir. Genellikle 1 byte 8 bit den oluşur. Ölçüme bağlı olarak daha fazla da olabilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen