Cts. Nis 20th, 2024

Büyük umutlarla Arjantin Milli Takımı’nın başına getirilen Maradona ile ‘Tangocular’ın yolu ayrılıyor.

Dünyanın en iyi futbolcularının başında gösterilen Maradona’nın hocalık kariyeri futbolculuk kariyerini mumla aratır duruma geldi. Son haberler, Arjantin’de Diego Armando Maradona döneminin bittiği yönünde…

Maradona’nın İtalya’ya tedavi için gittiği sırada, Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Julio Grondona, Maradona’nın yardımcısı Carlos Bilardo’ya “Maradona dönene kadar patron sensin” dediği ve bu söylemin işleri karıştırığı iddia edildi. Arjantin basını, Milli Takım ile başarısız sonuçlar alan Maradona’nın, göreve geri dönmeyeceğini yazarken, Dünya Kupası Elemeleri’nde Arjantin’in Bilardo ile yola devam edeceği ifade edildi.

Konuyla ilgili tek resmi bir açıklama Diego’nun doktorundan geldi. Alman DPA ajansına “Maradona’nin İtalya’ya gittiği doğrudur. Orada tedavi görüp, diyet yapacak. 5 Kilo vermek istiyor” açıklamasını yapan doktor, “Kendisi şu an iyi durumda, çoğu kişinin tahmin ettiğinden daha iyi durumda” ifadelerini kullandı.
Maradona’nin, 10-12 gün İtalya’da kalmayı planladığını açıklayan doktoru, bu sürenin uzayabileceğini de sözlerine ekledi.

İddialara göre, göreve getirilen Bilardo’nun “İki teknik adam, oyuncuları şaşırtır” açıklaması üzerine Arjantin Futbol Federasyonu’nun yola Bilardo ile devam etme kararı açığa çıktı.

-ARJANTİN ATEŞLE OYNUYOR-

Dünya Kupası Elemeleri’nde son olarak Brezilya’ya mağlup olan Arjantin ardından da Paraguay karşısında hüsrana uğrayınca ülkede Maradona aleyhinde söylemler oldukça artmıştı.
Son maçında Paraguay’a deplasmanda 1-0 yenilen Arjantin, 1970 yılından bu yana ilk defa Dünya Kupası’na katılamama tehlikesini yaşıyor.

Arjantin’i 1-0 yenme başarısını gösteren Paraguay ise 2010 Dünya Kupası’ndaki yerini ayırtmış oldu.

Grupta Peru ve Urugay’la karşılaşacak olan Arjantin, şimdilik 5. sıradaki play-off potasında yer alıyor ve Dünya Kupası Finalleri için kalan iki maçını da kazanmak durumunda.

By