Çar. Nis 24th, 2024

Münevver Karabulut’un katil zanlısı Bahçelievler’de yakalandı
7 aydır aranan Münevver Karabulut’un katil zanlısı avukatları tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Cem Garipoğlu’nun yurtdışından değil avukatları tarafından İstanbul Bahçelievler’de 17 Eylül 00:45’te teslim edildiği alınan bilgiler arasında.

Şu anda Emniyet Müdürlüğü’ne gidip gitmeyeceği sorulan Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut: ” Hayır gitmeyeceğim. Ben ne söylediysem çıktı. 7 aydır bekliyorduk. Türk adaletine güveniyorum. Yalnız kimler yataklık yaptı ise saklanmasında yardımı olanların ortaya çıkması lazım. Basın yaralı babanın yanında oldu, bu yaralı babaya merhem oldu. Doğru yazan oldu yanlış yazan oldu çok zorlu bir dönemden geçtim. Şu soru işareti var; ‘Bu işi kılıfına mı uydurdular, teslim mi oldu? Yakalandı mı?’ tam anlamış değilim.” dedi.

Süreyya Karabulut sözlerine; “Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek. Ben birşeyi itiraf edeyim bu cinayetin arka bahçesinde suistimaller, hatalar çok büyük. Şimdi Türk halkının vicdanları rahat olacak. Türkiye’nin dönüm noktası oldu bu cinayet, neden çünkü böyle bir cinayet görülmüş veya şahit olunmuş bir cinayet değil. Tabi oldu ama; kesecek gidip Akmerkez’de kahve içecek yok böyle birşey 7 ay bouyunca kan kustum. Ben son yaptığım eylemde kendimi tam ifade edemedim. Yeni gelen Sayın Emniyet Müdürümüz namusunu ortaya koydu, ben de o zaman mutlu oldum. Havada sinek uçuyorsa polisimizin haberi vardır kim ne derse desin. Ama bu teslim olmadı, bu yakalandı. Önümüzdeki süreçte bu ortaya çıkacaktır. Ben zamanı geldiğinde bildiklerimi açıklayacağım, Türk halkı gerçekleri öğrensin. Elimde belge yok ama şahitlerim var. Biz aile olarak gece gündüz çalışıyoruz, dostlarımız o kadar çok çalıştı ki Garipoğlu’nun evinin içinden bile bize bilgi geldi.Ama biz kendimizi ifade edemedik, kelimeler doğru şekilde yan yana koyamadık. Ben yanlış anlaşıldım. Para kızımı geri getirir mi? Ben para alacağım kızımın hakkını arayacağım tabii ki. Allah doğrunun yanındadır kim ne derse desin bu cinayetin arka bahçesinde 20-25 kişi var sadece Cem Garipoğlu değil. Bir de başımıza filmciler çıktı ben kiminle uğraşayım. Kendimle mi uğraşayım, sağlığımla mı uğraşiayım, gazatecilerle mi uğraşayım. Ben tarih vermiyorum önümüzdeki günlerde iddia ettiklerimi açıklayacağım. Basına bir saygısızlık yaptı isem ayrı ayrı özür diliyorum.”

Cem Garipoğlu’nun ifadesi henüz alınmaya başlanmadı . İlerleyen saatlerde başlayacak.

By