Per. Mar 28th, 2024

Ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş, sezonun ilk derbisinde Mecidiyeköy’de kozlarını paylaşacak.

Süper Lig’de 12 puan ve averajla Fenerbahçe’nin üstünde liderlik koltuğunda oturan, aynı zamanda attığı 13 golle “ligin en golcü takımı” unvanının sahibi olan Galatasaray, derbide ev sahibi takım avantajını iyi kullanarak, galibiyet serisini sürdürmeyi amaçlıyor

İlk 4 maçta sadece bir galibiyet alarak 6 puanla 8. sırada yer alan “ligin en az gol yiyen takımı” Beşiktaş, son 11 maçta 10 kez mağlup ayrıldığı Ali Sami Yen Stadı’nda bu kez sevinmek ve kötü gidişatına derbide son vermeyi umuyor.
-EKSİKLER-

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Gökhan Zan, eski takımına karşı forma giyemeyecek. Cimbom’da ayrıca Ayhan ve Aydın’ın da sakatlıkları bulunuyor. Brezilya Milli Takımı kampından yorgun dönen Eleno’nun, dev maçta oyuna sonradan girmesi bekleniyor.

Siyah-beyazlılarda ise sakatlıktan yeni kurtulan Yusuf, İbrahim Toraman, Bobo ve Nobre takımla birlikte sadece dünkü antrenmana katılabildi. Teknik direktör Mustafa Denizli’nin, ilk 4 maçta kaleyi koruyan Hakan ile sakatlığı geçen Rüştü arasında tercih yapması, yeni transfer Tabata’ya ilk 11’de şans vermesi bekleniyor.

GALATASARAY-BEŞİKTAŞ

Stat: Ali Sami Yen
Hakem: Bülent Yıldırım
Saat: 21:00
Galatasaray: Leo Franco, Sabri, Emre Aşık, Servet, Hakan, Keita, Mustafa, Mehmet Topal, Kewell, Arda, Baros
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, Ferrari, Sivok, Üzülmez, Ernst, Fink, Holosko, Serdar, Tabata, Nihat

Ali Sami Yen Stadı’nda bu akşam saat 21.00’de başlayacak dev maçta, kariyerinde ilk kez derbi yönetecek Bülent Yıldırım görev yapacak. Bülent Yıldırım’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay.

By