Per. Mar 28th, 2024

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Takım, ikinci tur F Grubu’ndaki ilk maçını İspanya ile yapacak.

İlk maçında madalya iddiası olan Litvanya’yı deviren, ardından Bulgaristan karşısında şov yapan ve ev sahibi Polonya’ya da fark atarak Avrupa Şampiyonası’ndaki iddiasını kanıtlayan 12 Dev Adam, lider tamamladığı D Grubu’nun ardından F Grubu’nda da iddialı.

Polonya’nın ev sahipliğinde süren organizasyonda, C Grubu’nda ilk 3 sırayı alan Slovenya, Sırbistan ve İspanya, D Grubu’nun ilk 3 takımı Türkiye, Polonya ve Litvanya ile F Grubu’nu oluştururken, ”12 Dev Adam” ilk maçını Cumartesi 16.45’te İspanya’ya karşı yapacak.

Lodz Arena salonunda gerçekleştirilecek F Grubu mücadelelerinde Türkiye, 14 Eylül Pazartesi günü Sırbistan’ın, 16 Eylül Çarşamba günü de Slovenya’nın rakibi olacak.

Grupta ayrıca, Polonya-Sırbistan ve Litvanya-Slovenya maçları oynanacak.

-TÜRKİYE LİDER DURUMDA-

Aynı eleme grubundan gelen takımların tekrar karşılaşmadığı ve grupları son sırada bitiren ekiplerle yapılan karşılaşmalar dışındaki puanların taşındığı F Grubu’na Türkiye lider olarak başlayacak.

C ve D Grubu’ndan yenilgisiz gelen tek takım olan Türkiye, bu gruba 4 puan taşımayı başarırken, ilk 4 takımın çeyrek finale çıkacağı bu bölümde önemli bir avantaja sahip.

F Grubu’nda karşılaşmalar öncesi sıralama şu şekilde:

SIRA ÜLKE PUAN
———————-
1- Türkiye 4
2- Slovenya 3
3- Sırbistan 3
4- İspanya 3
5- Polonya 3
6- Litvanya 2

By