Cts. Nis 20th, 2024

ELVEDA RUMELİ
Bölüm 80 / Yeni Bölüm
28 Eylül Pazartesi 20:00’de

BÖLÜM ÖZETİ:

Aleks’in tutuklanma haberini alan Ramiz ve ailesi üzgündür. Zarife kocasının yanına gitmek için Üsküp’e doğru yola çıkar. Küçük Zarife ise olanlardan habersiz Mehmet ile birlikte tayin yerini öğrenmek için Manastır’a gitmiştir. Ahmet, Zarife’ye olan aşkını açıklama konusunda bütün cesaretini yitirmiştir. Hacı Ali ise anasına duyduğu öfkeyi bu kez karısına yöneltince Belkıs evi terk eder. Mustafa, Ahmet Ekrem ve Dilaver Bulgar çetecilerin elindedir. Ancak en ümitsiz oldukları anda, umulmadık bir gelişme olacaktır.

Balkan topraklarındaki karışıklıkların arttığı, İttihatçi’lerin, Meşrutiyet hazırlığı içine girdiği dönemde, Mustafa (Tolgahan Sayışman) hürriyet mücadelesinin içinde, bir kahraman olarak Rumeli’de nam salmıştır. Ancak Ramiz ve ailesinden de kopmaz.

Ramiz’in küçük kızı Emine (Hare Sürel) ve Aleks ile Zarife’nin kızları Küçük Zarife( Ecem Nur Özkaya), İstanbul’da kız mektebini bitirdikten sonra Feveran köyüne geri dönerler. Pembe (Ceyda Ateş) ise köyde kalmış ve güzelliğiyle bütün kasabada nam salmıştır.

Hatice(Gülçin Santırcıoğlu) ve Hasan (Tuna Orhan) ise oğulları Hüsmen ve yıllar sonra doğan kızları Hüsniye ile beraber Ramiz’in yanına taşınmışlardır. Dilaver (Erman Saban) kaymakamlıktan ayrılmış, Meryem( Suzan Akbelge) ile birlikte bir çiftlikte yaşamaktadır. Meryem’in oğullarından Mehmet( Mustafa Koşgar Barış), ele avca sığmaz bir delikanlı olup disiplinsizliğiyle Dilaver’i kızdırırken, Sultaniyi bitirdikten sonra yanlarına dönen Ahmet (Ruhi Yapıcı) ise, babası gibi kaymakam olmak istemektedir. Hacali (Rıza Kocaoğlu) , Dilaver’le kavgalıdır ve aralarındaki husumet Meryem’i çok üzmektedir.

“Elveda Rumeli” 500 yıllık hakimiyetten sonra Rumeli’ye “elveda” diyen bir halkın hikayesini anlatmayı sürdürüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen