Cts. Nis 20th, 2024

İnönü’de Barça’dan Liverpool’a birçok Avrupa devini devirme başarısı göstermiş olan Beşiktaş, gözünü Manchester United’a dikti.

Geride kalan 5 haftada ligde umduğunu bulamayan Beşiktaş, hem Galatasaray debisinde aldığı mağlubiyeti hem de İngiliz ekipleri karşısında aldığı kötü sonuçları ManU karşısında unutturmak istiyor. Bu akşam saat 21:45’te İngiliz devi Manchester United’ı konuk edecek Beşiktaş’ın en büyük avantajı evi İnönü Stadı. İngilizler’in de çok iyi tanıdığı taraftarının desteğiyle yeni bir sayfa açmak isteyen Beşiktaş, bütün hesaplarını Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’na puan ya da puanlarla başlamak üzerine yaptı. İnönü’de bugüne kadar 11 Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış olan Kara Kartal, bu maçlardan 6’sından zaferle ayrıldı. Beşiktaş’ın, İnönü’de Barcelona, Liverpool, Paris Saint Germain ve Olympique Marsilya gibi Avrupa devlerini karşı galibiyetleri bulunuyor.

-ManU FORMDA, BEŞİKTAŞ ZORDA-

Beşiktaş’ın İnönü’de konuk ettiği Manchester United, Premier Lig’de aynen Siyah Beyazlı temsilcimiz gibi 5 haftayı geride bıraktı. ManU bu 5 haftada 4 galibiyet bir mağlubiyet alarak lider Chelsea’nin ardından 12 puanla ikinci sırada yer aldı. ManU, 5. hafta maçında deplasmanda Tottenham’ı 3-1 yenerek istikrarını kanıtladı. İngiliz temsilcisinin en formda ismi ise 5 haftada 5 gole imza atan Wayne Rooney.

Geçen sezonu hem lig hem de Türkiye Kupası zaferleriyle çifte kupayla kapatan Beşiktaş ise yeni sezona kötü bir başlangıç yaptı. Siyah Beyazlı ekip ligde geride kalan 5 hafta sonunda topladığı 6 puanla 11. sırada kaldı. Son maçında da Galatasaray’a 3-0 mağlup oldu. Gol yollarında problem yaşayan temsilcimiz, 5 haftada sadece 3 gol kaydederken Tello, Holosko ve Fink 1’er gole imza attı.

-ZORLU SERÜVEN-

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United sınavından sonra sırasıyla, 30 Eylül’de CSKA Moskova ile deplasmanda, 21 Ekim’de Wolfsburg ile deplasmanda, 3 Kasım’da Wolfsburg ile evinde, 25 Kasım’da Manchester United ile Old Trafford’da ve 8 Aralık’ta CSKA Moskova ile İnönü’de karşılaşacak.

BEŞİKTAŞ – MANCHESTER UNİTED
Stat: BJK İnönü
Saat: 21:45
Hakem: Nicola Rizzoli (İtalya)

By