Cum. Mar 29th, 2024
 
 

Üzmez, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Küçük yaşta kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Küçük yaşta kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bugün hakim karşısına çıkan Üzmez, kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek, “Bu dava bir komplodur” dedi. Bu arada aynı davada yargılanan B.Ç.’nin annesi ise beraat etti.

Bursa’da, 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunmak suçundan yargılanan yazar Hüseyin Üzmez 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme salonunda esas hakkındaki savunmasında davanın komplo olduğunu ve ertelenmesini isteyen Üzmez, karar sonrası şaşkınlık yaşayarak açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı. Ayrıca tutuksuz sanık L.Ç.’nin de tüm suçlardan beraatine karar verildi.  

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “küçük yaştaki kızın beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar” suçundan 30 yıl ağır hapis cezası talebiyle tutuklu olarak yargılanan yazar Hüseyin Üzmez ile cinsel istismara yardımcı olduğu iddia edilen tutuksuz sanık L.Ç., bugün 9’ncu ve son kez hakim karşısına çıktı. Sabah saatlerinde görülmesi beklenen dava öğleden sonra 14:00’e ertelendi. Duruşmanın başlamasının ardından esas hakkındaki savunmasını yapan Yazar Hüseyin Üzmez, “Yalan benim şiarım değil. Bu davanın bazı değişti. Cinsel istismar suçu olmaktan çıktı. Bu dava bir komplodur. Bana Barış Manço Kültür Merkezi’nde gorüstüğüm iki kisi gelerek kendierinin Ahmet Emin Yalman’ın intkikamını almak istediklerini ve benim ceza evine gireceğimi söylediler. Doğru söylüyorum ben müslüman biriyim. Mahkemeden de olumlu hava alıyorum. Daha önceki mahkemedeki bağırmamdan dolayı üzgünüm. B.Ç’nin ailesi namuslu bir ailedir. Bu olaylar sonrası kız ağlamış ve o benim dedem demiş. Bunun üzerine babası ve annesi benden özür diledi. Ben bu memlektin evladıyım. B. Ç. Hüseyin amca elimi sıkmadı diye ağlamış. Sizin yerinizde olsam mahkumiyeti kaldırır ve davayı ertelerim. Yemin ederim bunu yaparsanız. Bütün dünya sizi alkışlayacak. Başbakan gözlük taksa sakal bıraksa Türkiye’de saklanabilir ama ben alaca dana gibi doğruculuktan ve sesimden tanınırım. Davayı erteleyin ve bu şerefi geri tepmeyin tüm dünya sizi alkışlayacaktır ” dedi.

Üzmez’in esas hakkındaki savunmasının ardından mahkemeye 5 dakikalık ara verildi. Daha sonra yeniden toplanan mahkeme tutuksuz sanık L.Ç’nin üzerine atılan her iki suçtan da berratına karar verdi.  

Ardından mahkeme Yazar Üzmez’in ‘hürriyeti tahdit’ suçundan beraatine karar verirken, mağdurenin beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde zincirleme olarak cinsel istismar suçundan 3 yıl hapsine, mağdurun beden ve ruh sağlığının bozulması sebebiyle bu cezanın 15 yıla çıkartılmasına birden fazla olması sebebiyle 15 yıl 9 aya çıkartılmasına mahkemedeki olumlu davranışları sebebiyle cezanın 13 yıl 1 ay 15 güne indirilmesine karar verildi.  

Üzmez, karar sonrası şaşkınlık yaşarken açıklama yapmadı ve cezaevine götürüldü.  

Öte yandan sanık avukatları da esas hakkında yazılı ve sözlü olarak savunma yaptı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen