Sal. Nis 23rd, 2024

Adcenter

Microsoft’un Cost-Per-Click (tek tıklamada ödeme) reklam ağı anlamına gelmektedir. Online pazar endüstrisinde henüz çok yeni bir yer teşkil etmesinden dolayı Google Adwords ile kıyaslandığında daha kısıtlı bir pazar alanına sahip olduğu görülmektedir.

Adsense

Google’ın bağlamsal reklamcılık ağıdır. Web sitesi sahipleri Google tarafından hazırlanacak metin, resim veya video gibi reklamların sitelerinde yayınlanması için bu reklam hizmetine kayıt olabilirler. Tek tıklama başına ya da bin kişinin yarattığı izlenim başına gelir elde edilmekte ve yayıncılar bu tıklamalardan elde edilen reklam gelirlerini Google ile paylaşmaktadırlar.

Adwords

Google’ın reklam ve online açık artırma ağıdır. Adwords PPC reklamcılık ve yerel, ulusal ve uluslar arası düzeyde metin ve büyük başlıklı reklamlar için site hedefli reklamcılık hizmeti vermektedir.

Algorithm

İnternetteki sayfaların, arama motoru sonuçları arasında nasıl sıralanacağını belirleyen formüldür.

Alias

Takma addır. Uzun ve hatırlanması zor bir ismin yerine kullanılan; genelde kısa ve hatırlanması kolay isimlerdir.

Anchor

HTML dosyalarında kullanılan “anchor” aktif doküman içinde başka bir bölgeye gitmek veya bambaşka bir sayfaya dallanmak için kullanılır. (Genellikle altı çizili mavi bir metin şeklindedir.)

Alt Text

Fareyi, bir imaj ya da resmin üzerine getirdiğinizde görünen metindir.

Anonymous FTP

Her internet kullanıcısının dosya transferi yapabileceği FTP siteleridir. Buraya bir ftp programı ile bağlanıyorsanız, username bölümüne anonymous, şifre bölümüne de e-mail adresinizi yazmalısınız. Browser ile ftp sitesine bağlanıyorsanız bu ayarlar browserınızda default olarak vardır.

Application

Doğrudan kullanıcı için bir işlevi yerine getiren programdır. FTP, mail ve Telnet kullanıcı programları iletişim ağı uygulamalarına örnek oluşturur.

A.T.M.

A.T.M. (Asynchronous Transfer Mode), Bir paket anahtarlama teknolojisidir. ATM, verileri byte büyüklüğünde hücrelere (cell) ayırır ve aynı anda 53 hücrelik paketler halinde iletir. ATM, daha çok donanım tabanlıdır ve yüksek veri işleme/iletme hızları elde edilebilir. En çok kullanılan standart hızlar, 155 Mbps ve 622 Mbps’dir.

Authentication

Bir kişinin ya da sürecin kimliğinin doğrulanmasıdır

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen