Per. Mar 28th, 2024

Kısa süreli yağmurlar, şehirde olumsuz bir etki oluşturmadı

İstanbul’u kırmızı alarma geçiren şiddetli sağanak yağış ihtimali, gece boyunca gerçekleşmedi. Kısa süreli yağmurlar, şehirde olumsuz bir etki oluşturmadı.

Meteorolojinin, cuma akşamı ve cumartesi günü için etkili yağış uyarısı üzerine, İstanbul geceyi kırmızı alarmda geçirdi. İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada özellikle dere yatalkarında evi bulunan vatandaşları dikkatli olmaları için uyardı. İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), en üst seviyede alarma geçti. Avrupa ve Anadolu yakasındaki riskli bölgelerde ekipler konuşlandırıldı. Aşırı yağış durumunda görevlendirilmek üzere 2 bin 220 araç gereç ve 6 bin 370 personel, belirlenen bölgelerde hazır bekletildi. İstanbul Valiliği, cuma günü kentte beklenen sağanak yağış nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara saat 15.00 itibariyle idari izin verdi.

Daha önce selin etkilediği bölgelerde de temizlik ve kurtarma çalışmaları sabaha kadar devam etti. Görevliler, selin en çok etkilediği Basın Ekspres yolunda temizlik çalışması yaptı. Olası şiddetli yağış anında Basın Ekspres yolunu trafiğe kapatmak için polis ekipleri, kavşaklarda hazır bekledi.

İstanbul’da bütün bu önlemler alındı fakat korkulan gerçekleşmedi. Kısa süreli sağanak yağışlar, herhangi bir su baskını ve taşkına neden olmadı.

Yetkililer, tehlikenin henüz tamamen geçmediğini bildirdi. Meteoroloji, İstanbul’da cumartesi öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış görülebileceği tahmininde bulundu.

By