Cts. Nis 20th, 2024

Trabzonspor üstünlüğünü koruyamazken, G.Birliği nağmağlup ünvanını korudu.

Turkcell Süper Lig ve Avrupa’ya istediği gibi başlayamayan Bordo-mavili ekip, zorlu Gençlerbirliği deplasmanında rakibiyle 2-2 berabere kaldı.

Süper Lig’de üst üste aldığı kötü sonuçlarla taraftarlarının tepkisini toplayan Trabzonspor, İstanbul BŞB.’yi 6-2, Antalyaspor’u 3-1 ile geçerek 2 haftada 9 gol atmasına rağmen Gençlerbirliği deplasmanında çıkışını sürdüremedi.

Maça hızlı başlayan Karadeniz temsilcisi, maçın 4. dakikasında Gabric ve 16. dakikada Colman’ın attığı gollerle 2-0 öne geçse de Başkent ekibi 30. dakikada Harbuzi’nin attığı golle skoru 2-1’e getirdi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıda Başkent ekibi daha iyi bir oyun ortaya koyarken 75. dakikada Bilal Çubukçu’nun attığı golle skoru 2-2’ye getirdi ve son dakikalarda bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince galibiyeti kaçıran ekip oldu.

Trabzonspor ve Gençlerbirliği bu sonuçla Turkcell Süper Lig’de puanlarını 11’e çıkartırken, Başkent ekibi aldığı 5 beraberlikle Süper Lig’de en çok beraberlik alan takımı oldu.

-GENÇLERBİRLİĞİ: 2 – TRABZONSPOR: 2

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Hüseyin Göçek, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Gençlerbirliği: Serdar, Orhan, Radeljic, İlhan, Aykut, Burhan (Dk. 46 Hurşit ), Harbuzi (Dk. 46 Sandro ), Tozo xx, Cem, Mustafa (Dk. 71 Bilal ), Kahe
Trabzonspor: Sylva, Song, Giray, Egemen, Ferhat, Umut, Selçuk, Ceyhun, Colman, Gabric (Dk. 46 Alanzinho ) (Dk. 81 Yattara ), Gökhan (Dk. 61 Serkan )
Goller: Dk. 5 Gabric, Dk. 16 Colman (Trabzonspor), Dk. 31 Harbuzi, Dk. 76 Bilal (Gençlerbirliği)
Sarı Kartlar: Dk. 22 Tozo (Gençlerbirliği), Dk. 38 Umut, Dk. 75 Ferhat (Trabzonspor)

By