Per. Nis 18th, 2024

Tarih: 2009-09-20 TV : TV8 Saat: 21:20 Tür:Yabancı Sinema

NOT DEFTERİ

Yeşilçam filmlerini aratmayacak kadar büyük bir aşk hikayesini anlatan ve seyircisini bol bol ağlatmayı vaadeden bir yapım. İzleyenlere  ‘bütün güzel aşklar eskiden yaşanıyormuş’ fikri veren Not Defteri, iki genç oyuncusuna MTV’nin  “En İyi Öpüşme” ödülünü kazandırmıştı.

Film,  yaşlı bir adamın (Oscar adayı James Garner), bir huzurevinde, yaşlı bir kadına (Oscar adayı ve yönetmen Nick Cassavetes’in annesi Gena Rowlands), kendi Not Defterinin sararmış yapraklarından anılarını okumasıyla başlar. Aslında amacı, Alzheimer hastası olan kadına eski anılarını yeniden yaşatmaktır. Bu anılar birbirlerine aşık olan iki genç hakkındadır.

1940 yılının yazında Allie Kamilton adında 17 yaşında bir genç kız, ailesiyle birlikte Kuzey Carolina’nın sahil kasabası Seabrook’a gelir. Bir gece lunaparkta Noah Calhoun adında genç bir delikanlıya rastlar. Birbirlerine aşık olur ve rüya gibi bir yaz geçirirler. Ne var ki, biri zengin bir ailenin konaklarda büyüyen kızı, diğeri ise bir değirmen işçisi olan bu iki gencin aşkları aileler tarafından hoş karşılanmaz ve Allie’nin ailesi kızlarını alarak şehre dönerler. Noah tam bir yıl boyunca Allie’ye mektuplar yazar fakat hiç cevap alamaz. Derken 2.Dünya Savaşı patlak  verir. Noah askere yazılır ve cepheye gider. Döndüğü zaman da, yıkılmakta olan 200 yıllık harap bir evi satın alır ve ömrünü bu evi onarmaya adar.

Bu arada, yıllarca Noah’ın onu aramasını bekleyen ve nihayet ondan umudu kesen Allie, zengin bir adamla nişanlanmaya razı olmuştur. Bir gün, bir gazetede, bir resim dikkatini çeker. Bu fotoğraf eski fakat restore edilmiş bir evin önünde gururla duran Noah’ya aittir. O evi son gördüğünde bir yıkıntıdan başka bir şey olmadığını ve o geniş girişin tam önünde Noah’ın onu sıkıca kucakladığını hatırlayan Allie’nin gözlerinden yaşlar akmaya başlar. Oraya geri dönmeli ve Noah’ın iyi olup olmadığını kendi gözleriyle görmelidir.

Künye :

Yönetmen        :     Nick Cassavetes
Oyuncular        :     Ryan Gosling, James Garner, Gena Rowlands, Rachel McAdams, Starletta DuPois
Yapım          :     Duygusal-Drama 2004 ABD

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen