Cum. Mar 29th, 2024

Tarih: 2009-09-23 TV : STAR TV Saat: 16:30 Tür:Yarışma

Ne yap Mali, ne et Mali, Türk halkını “Şaşırtmali”!

Türkiye’nin en başarılı, en eğlenceli ve en çok sevilen şovmeni Mehmet Ali Erbil, yeni yayın döneminde dünyanın en komik bilgi yarışmasını sunuyor.
23 Eylül tarihi itibariyle izleyicileriyle sadece Star TV ekranlarında buluşacak olan ünlü şovmen, “Şaşırtmali” isimli yeni programında, yarışmacılara bildiklerini unutturmak için elinden geleni yapıyor!

Şov deyince Türkiye’de akla gelen ilk isim olan Mehmet Ali Erbil, yeni yayın döneminde dünyanın en komik bilgi yarışmasıyla sadece Star TV ekranlarına geliyor. Orijinal adı Distraction olan, dilimize ise “Şaşırtmali” olarak çevrilen yarışmada Mehmet Ali Erbil, yarışmacılara bildiklerini unutturmak için elinden geleni yapıyor.

Zeki, dayanıklı ve cesur altı yarışmacının eğlenceli ve son derece basit genel kültür sorularını komik, acı veren, rahatsız eden ve dikkat eden engellemelere rağmen cevaplamaya çalışacağı Şaşırtmali, hafta içi her gün saat 16.30’da ekrana geliyor. Yarışmanın ilk 5 etabında katılımcılar, kendilerine yöneltilen sorulara, elektrikli butona basma veya burnunu vantilatöre sokma gibi acı verici, baş aşağı asılarak ayaklarından gıdıklanma gibi komik, yüzüne mancınıkla pasta fırlatma, kafasında yumurta kırma veya profesyonel güreşçiler tarafından türlü şekillere sokulmak gibi rahatsız edici pek çok engellemeye rağmen doğru yanıtları vermeye çalışıyorlar.

Yarışmanın tüm etapları boyunca bu tür engellemelerle mücadele etmek zorunda kalan yarışmacılar, her etabın sonunda elemeye de tabi tutuluyorlar. Tur sonunda en az sayıdaki soruyu doğru yanıt veren yarışmacı elenirken, yarışmanın kazananı altıncı ve son turun sonunda belirleniyor.

Şaşırtmali’nin hem izleyenleri hem de katılanları şaşırtan yenilikleri bu kadarla da sınırlı kalmıyor. Diğer yarışma programlarının aksine bu programda, büyük ödül final etabı oynanmadan belli oluyor. Çünkü Şaşırtmali’de asıl önemi, bir yarışmacının “büyük ödülün ne kadarını” ya da “ödülü ne kadar az hasarla” kazanacağı taşıyor. Şaşırtmali’nin finalinde ise yarışmacıya birkaç soru daha soruluyor. Yarışmacının verdiği her yanlış cevapta ise büyük ödülün bir bölümüne zarar veriliyor.

Künye :

Sunan: Mehmet Ali Erbil

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen