Sal. Nis 23rd, 2024

Tuya’nın Evliliği

Tarih: 2009-09-23 TV : TV8 Saat: 08:30 Tür:Yabancı Sinema

TUYA’NIN EVLİLİĞİ

2007 Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı ödülüne layık görülen “Tuya’nın Evliliği”nde yönetmen Quanan Wang, annesinin doğduğu topraklara uzanıyor ve modern dünya tarafından tehdit edilen yaşamları ve kaybolmanın eşiğine getirilen eski gelenekleri şiirsel bir üslupla perdeye taşıyor.

Çin endüstrisinin kırsal alanlara bile sızdığı Kuzeybatı Moğolistan’ın uçsuz bucaksız steplerinde, hükümet çobanları göçebe yaşamı bırakmaya ve kente yerleşerek çiftçilik yapmaya zorlamaktadır. İki çocuk annesi olan kararlı ve güzel Tuya, toprağını terk etmemek için direnmekte, steplerde ailesinin yaşamını sağlamak için çabalamayı tercih etmektedir.

Tuya, aynı zamanda engelli kocası Bater’in iyi niyetle, Tuya’yı yüklerinin bir bölümünden kurtarmak için yaptığı boşanma ısrarlarına da karşı koymaktadır. Bir gün zamansız bir hastalığa yakalanan Tuya, en azından Bater’in bakımını üstlenecek bir koca bulmak adına, boşanmayı yeniden düşünmeye karar verir. Ne var ki Tuya’nın taliplerinden hiçbiri Bater’in yükünü de üstlenmeye niyetli değildir, eski okul arkadaşı ve petrol işçisi Baolier dışında. Baolier, Tuya’yı ve çocukları büyük kente götürür. Fakat doğduğu topraklardan ve ailesinden uzak olmaya dayanamayan Bater intihara teşebbüs eder. Tuya için harekete geçme zamanı gelmiştir.

Künye :

Yönetmen : Quanan Wang
Oyuncular : Nan Yu, Bater, Sen’ge, Zhaya
Yapım Yılı : 2006

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen