Çar. Nis 24th, 2024

“Aldatma ve Kandırma Partisi”
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’yi Bölünmeye Doğru Sürükleyebilecek Anlayış İçerisinde Çaba Gösterdiğini Savundu. 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkenin “etnik bölünmeyle karşı karşıya bırakıldığını” öne sürerek, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’yi bölünmeye doğru sürükleyebilecek anlayış içerisinde çaba gösterdiğini savundu.

Partisinin Ankara 9. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, 2009 yılının MHP için çok anlamlı bir yıl olduğuna işaret eden Bahçeli, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin Olağanüstü Kongresi sonrasında MHP‘ye dönüştürülmesinin 40. yıldönümünün kutlandığı 2009’un 2. önemli gelişmesinin MHP‘nin 29 Mart yerel seçimlerindeki başarısı olduğunu anlattı. Bahçeli, 2009 yılının partisi için üçüncü önemli olayının ise 8 Kasımda Ankara’da yapılacak büyük kurultay olduğunu ifade etti.

Gündeme ilişkin konulara da değinen Devlet Bahçeli, Türkiye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğine işaretle şunları söyledi:

“Türkiye çok ağır sonuçları olacak bir etnik farklılaşma, ayrışma, çatışma ve bölünmeyle karşı karşıyla bırakılmıştır. Özellikle 1991 yılında, İstanbul il başkanı iken Kürt sorunu içerisinde bölünmeye doğru Türkiye’yi sürükleyebilecek bir araştırmayı yapar veya yaptıran sayın Başbakan 7 yıl sonra Türkiye’yi 1991 yılındaki anlayış doğrultusunda bir bölüştürmeye çaba göstermektedir. 7 yıl içerisinde hep bu günlerin hazırlığı yapmış ama medya gücü yandaşları ve parasal destekler, milleti aldatmaya ve kandırmaya çalışmıştır. Bu sebepten dolayı bugünkü AKP’nin açılımını artık milletimizin doğru okuması gerekir. Bu açılım ile Adalet ve Kalkınma Partisi, ‘Aldatma ve Kandırma Partisi’ haline dönüşmüştür. Bunu hissettikleri gün, kendi teşkilatına ve medya aracılığıyla da bütün siyasi kurumlara ve yandaş köşe yazarlarına verilen talimatlarla AKP yerine AK Parti denilmesini ve böylelikle aldatma ve kandırmanın üstünü örtme gayreti içerisine girmiştir.

Sayın Başbakan siz AK değilsiniz. Sizin, Adalet ve kalkınmayla da alakanız kalmamıştır. Siz artık aldatan, kandıran, yalan saldırılarla rakiplerinizi yok etmeye çalışan haksız rekabet içerisinde yaşayan bir siyasetçisiniz.

AK olmanız için aklanmanız lazım, aklanmanız için Mecliste bulunan ve gelecekte gelecek olan dosyalarla, sizin, parti arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve yandaşlarınızın hepsi de yargı önünde hesap sorulabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması sözünü yerine getirmeniz lazımdır.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen