Cum. Nis 19th, 2024

Davete İcabet

İstanbul Savcılığı’nın, Genelkurmay Kanalıyla Tebligat Gönderdiği 6 Subay, 1 Başçavuş ve 1 Sivil Memur, ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ Belgesiyle İlgili 3.5 Saat İfade Verdi. Belgede Islak İmzası Bulunan Albay Çiçek Henüz İfade Vermeye Çağrılmadı.

ASKERLER ADLİYEDEN AYRILDI / WEB TV

İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı’nın orijinalinin ortaya çıkmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı kanalıyla tebligat ile ifade vermeye çağrılan biri sivil 8 Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) personeli dün adliyeye gelerek ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebligat ile ifade vermeye çağırdığı Albay Şükrü Kısadere, Binbaşı Hicri Dinçerol, Üsteğmenler Erhan Sakallı, Kazım Bozkurt, Fatih Karacaer, Berrin Şahin, Astsubay Başçavuş Mustafa Urhan, sivil memur Rıfat Sülük İstanbul Merkez Komutanlığı’na ait bir minibüsle dün saat 12.50’de Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

2009 atamalarına kadar Genelkurmay Bilgi Destek Komutanlığı’nda görevli Hava Öğ. Binbaşı Hicri Dinçerol’un şüpheli olarak ifadesine başvuruldu. Dinçerol’a ifadesinde mektupta geçen iddialar sorulurken, 7 kişi ise tanık olarak dinlendi. Tanık olarak dinlenmek istenen bir TSK mensubunun yurt dışından döndükten sonra ifade vereceği bildirildi. Savcı, askeri personele ihbar mektubunda yer alan iddiaları sorarken, karargahtaki kayıtları silip silmedikleri, sildilerse bu emrin kimin verdiğine ilişkin sorular yöneltti. Şüpheli Binbaşı Hicri Dinçerol de tanık askeri personel de iddiaları yalanladılar ve “Hepsi hayal mahsulü, böyle bir şey yok” dediler. Savcılıkta 3,5 saat kalan 8 kişi tekrar adliyeden ayrıldılar.

İsimler mektuptan

Bu arada ”İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nın altında ıslak imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek’e ifade vermesi yönünde henüz bir tebligat yapılmadı. Dursun Çiçek’in halen Ankara’da görevinin başında olduğu belirtildi.

Tek şüpheli olarak ifadesi alınan Binbaşı Hicri Dinçerol, sihbar mektubuna göre TSK’da psikolojik harekat birimlerinin kuruluş safhasından bu yana aktif biçimde görev aldı. İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın Taraf Gazetesi’nde yer almasının ardından “Bu belgeyi biz hazırlamıştık, nasıl sızdı anlayamadım?” dediği öne sürülüyor. Albayla Üsteğmen Sakallı, Üsteğmen Bozkurt, Başçavuş Urhan ve sivil memurun İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın basında yayınlanmasının ardından tüm bilgisayarların temizlenmesinde ve ilgili evrakların imha edilmesinde görev aldıkları öne sürülüyor. Üsteğmen Karacaer ile Üsteğmen Şahin’in ise sivil savcılığın olaya el koymasının ardından Albay Çiçek’in bilgisayarı ile şubedeki bütün bilgisayarların hard disklerini 35 kez geri getirilemeyecek şekilde sildikleri iddia ediliyor.

Dosya yine İstanbul’da

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir süre önce yetkisizlik kararı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği irtica ile mücadele planı soruşturma dosyası da, orijinal olduğu iddia edilenr belgenin ortaya çıkması üzerine, yeniden İstanbul’a gönderildi. Taraf Gazetesi, 12 Haziran’da Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü’nde hazırlandığı iddia edilen ve altında Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in paraf ve imzasının bulunduğu öne sürülen ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ adlı belgenin fotokopisini yayınladı. Ardından, belgenin, Ergenekon sanığı avukat Serdar Öztürk’ün Ankara’daki bürosunda bulunduğu iddia edildi. Aynı gün Genelkurmay Askeri Savcılığı soruşturma başlattı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen