Per. Mar 28th, 2024

Bu ligde Hooijdonk, Nouma, Tanju, Sergen, Boliç ve Hakan Ünsal da mücadele edecek.

Eski ünlü futbolcuların mücadele edeceği “Devler Ligi”, yarın Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda yapılacak maçlarla başlayacak.

“Devler Ligi”nin tanıtım toplantısı bugün Beşiktaş’taki Four Seasons Oteli’nde yapıldı.

Toplantıya televizyon programcısı, sunucusu ve organizasyonun sorumlusu Acun Ilıcalı, turnuvada mücadele edecek takımların kaptanları Sergen Yalçın, Pascal Nouma, Tanju Çolak, Pierre Van Hooijdonk, Elvir Boliç ve Hakan Ünsal ile yorumculuk yapacak olan Rıdvan Dilmen, turnuvanın hakemi Erman Toroğlu ve Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol Projesi İstanbul Sorumlusu Suat Okyar katıldı.
Acun Ilıcalı, toplantıda yaptığı konuşmada, bu turnuvanın fikrinin Pierre Van Hooijdonk sayesinde oluştuğunu belirterek, maçların 13 hafta boyunca oynanacağını ve kazanacak takımın ciddi bir ödül kazanacağını söyledi.

Ilıcalı, bu organizasyonda Futbol Federasyonu’nun kendilerine yardımcı olduğunu ifade ederek, “Federasyonumuzun desteğiyle bu devler ligini klasik bir hale getirmek istiyoruz. İlerde inşallah klasik olacak ve her sene ekim ayında sezonu açacağız” dedi.

Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Tanju Çolak, “Çok güzel bir proje. Eski futbolcularız, özlendiğimizi de biliyoruz. Keyif ve heyecan vereceğiz. Çok da iddialıyız” derken, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Elvir Boliç ise, “Böyle bir organizasyonda olmak bizi mutlu etti. İnşallah sonunda mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın unutulmaz futbolcularından Sergen Yalçın da, “Bizim için sürpriz oldu. Ben futbolu bıraktıktan sonra saha içinde yoktum. Halkın merak ettiği insanları televizyondan görmesi güzel bir olay. Ekibim gayet iyi. Önemli isimler var. Ekip olarak hazırız ve favoriyiz” diye konuştu.

Hakan Ünsal, bu proje nedeniyle çok heyecanlandıklarını ifade ederken, Van Hooijdonk ise, “Bu projede olduğum için mutluyum. Türk futbolunda derin iz bırakan futbolcuların yer alacak olması beni mutlu etti. Futbolu çok sevdik, bıraktıktan sonra sahalarda olmak hepimizi çok mutlu edecek. Dört gözle maçları bekliyorum” diye konuştu.

Pascal Nouma da, eski futbolcuların bir arada olup sahalara dönecek olmasının güzel bir olay olduğunu belirterek, “Bu büyük bir fırsat. Belki futbolu bıraktık ama hepimiz buradayız” dedi.

Maçları yorumlayacak olan Rıdvan Dilmen ise sakatlığı nedeniyle bu ligde forma giyemeyeceğini kaydederek, “Bu projede olduğum için mutluyum. Bu proje bir kaç yıldır düşünülüyordu. Ben yine sakatım ve bu turnuvada yokum. Çok ilginç ve heyecanlı olacak” şeklinde konuştu.

Eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu ise, “Bu arkadaşların çoğunun hakemliğini yaptım. İnşallah ligi kartsız bitiririz” derken, Nouma için de, “Nouma yine tombala çekmeye kalkarsa yandı” esprisini yaptı.

-ÖDÜL 1 MİLYON TL-

Devler Ligi’nde şampiyon olacak takımın toplam 1 milyon lira ödül alacağı açıklandı.
Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanacak olan turnuva 5 turlu lig usulüne göre yapılacak.
Her turda 1 takımın eleneceği ve 5. turda da kalan 2 takımın final oynayacağı kaydedildi.

-TAKIMLAR-

6 eski futbolcunun kaptanlığını yapacağı takımlarda yer alacak eski futbolcular şunlar:

Sergen Yalçın’ın takımı: Gökhan Keskin, Recep Çetin, Ömer Gülen, Kaan Dobra, Sait Cemre Özbalkan, Hakan Yurtvermez, Erkan Avseren, Çetin Kahraman.

Pascal Nouma’nın takımı: Zafer Öğer, Rahim Zafer, Fikret Demirer, Zeki Önatlı, Bayram Bektaş, Tayfur Havutçu, Yusuf Tokaç, Metin Uzun.

Tanju Çolak’ın takımı: Hayrettin Demirbaş, Ergün Penbe, Osman Akyol, Mert Korkmaz, Tayfun Hut, Soner Tolungüç, Hamza Hamzaoğlu, Taner Alpak.

Hakan Ünsal’ın takımı: Ahmet Bulut, Bekir Gür, Ümit Davala, Vedat İnceefe, Ahmet Yıldırım, Uğur Tütüneker, Saffet Akyüz, Mehmet Gönülaçar.

Pierre Van Hooijdonk’un takımı: Nurettin Yıldız, Taygun Erdem, Semih Yuvakuran, Hakan Tecimer, İlker Yağcıoğlu, Sercan Görgülü, Elvir Baliç, Şenol Ustaömer.

Elvir Boliç’in takımı: Yaşar Duran, Saffet Akbaş, Cem Pamiroğlu, Saffet Sancaklı, Atilla Güneş, Kemalettin Şentürk, Zafer Tüzün, Tarık Daşgün.

-İLK MAÇLAR-

Toplantıda yapılan fikstür çekiminde, yarın saat 19.00’da Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda başlayacak olan turnuvanın ilk hafta maçları da belli oldu.

Buna göre yarın ilk olarak Boliç’in takımıyla Hakan Ünsal’ın takımı karşı karşıya gelecek.

15’er dakikalık 2 devre halinde oynanacak turnuvanın ikinci maçı Tanju’nun takımı ile Nouma’nın takımı, son maçı ise Van Hooijdonk’un takımı ile Sergen’in takımları arasında yapılacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen