Sal. Nis 23rd, 2024

Dünya Kupası Elemeleri son maçında Ermenistan tarifemiz değişmedi: 2-0.

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup son maçında Türkiye, Fatih Terim ve Rüştü Reçber’in Milli Takım’a veda gecesinde Ermenistan’ı 2-0 yenmeyi başardı. Ay Yıldızlı ekibimiz, Ermenistan ile deplasmanda yaptığı ilk maçta da rakibine aynı skorla 2-0’lık bir üstünlük kurmuştu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin gündeme oturduğu, “Futboldan çok diplomasi”nin konuşulduğu gecede elde ettiğimiz 3 puan, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için önemli bir avantaj elde etmemizi sağladı. A Milli Takımımız, Ermenistan ile Türkiye sınırlarında ilk defa karşılaşırken, bu “tarihi maç”ta kazandığımız 3 puan, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için 2. torbada yer almamızı sağladı.

-VEDALARIN GECESİ-

Bursa Atatürk Stad’ında her iki takımın daha önceden 2010 Dünya Kupası’na veda ettiği maçta, Ay-yıldızlı ekibimiz ilk yarıya fırtına gibi başladı. Yüksek pas yüzdesi ile oynayan Türkiye, ilk golü 17. dakikada Halil Altıntop’un kafa şutundan buldu.
Sevinçlerini birbirlerine sarılarak paylaşan Milliler, daha sonra Fatih Terim’in yanına giderek sevgi gösterisinde bulundu. Sevince alkış ile eşlik eden Fatih Terim’in gözlerinin dolduğu objektiflerden kaçmadı.
27. dakikada Servet’in muhteşem golü ile skoru 2-0’a taşıyan Türkiye, tribünleri bir kez daha ateşledi. 33. dakikada Ceyhun Gülselam rakibe yaptığı faul sonucu 2. sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 10 Kişi kalan Milliler karşısında pozisyon üretmeye çalışan Ermenistan, bu çabalarında başarılı olamadı ve ilk yarı bu skorla kapandı. Tribünlerin 90 dakika boyunca hiç susmadığı karşılaşmada, Türkiye, 2. yarıda da iyi bir futbol sergiledi. Maçı 10 kişi sürdüren Milliler, birçok pozisyonundan yararlanamadı. Diğer maçların aksine oynadığı futbol ile taktir toplayan A Milliler, futbolseverlere adeta ‘keşke’ dedirtti.
Fatih Terim ile Rüştü Reçber’in veda maçında Rüştü, maça ilk 11’de başlamadı ve Terim tarafından oyuna 89. dakikada dahil olarak alkış aldı.

Bursa Atatürk Stadı’nda daha önce 4’ü resmi 2’si özel olmak üzere 6 karşılaşma oynayan Milliler 2 galibiyet, 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 5 gol atıp 5 gol yeme serisini de bu maçla birlikte bozmuş oldu.

TÜRKİYE: 2 – ERMENİSTAN: 0

Stat: Atatürk
Hakemler: Martin Hansson, Henrik Andren, Stefan Wittberg (İsveç)
Türkiye: Volkan (Dk. 90 Rüştü), Servet, Ceyhun, Emre, Hamit (Dk. 83 Kazım), Gökhan, Halil, Tuncay (Dk. 46 İbrahim), İsmail, Arda, Ayhan
Ermenistan: Berezovski, Karlen Mkrtchyan, Hojsepyan, Arzumanyan, Arakelyan (Dk.58 Pizelli), Mkhitaryan, Artavazd Karamyan, Arman Karamyan (Dk. 78 Kakosyan), Mkoyan, Ashvan Mkrtchyan, Coharyan (Dk. 46 Melkonyan)
Goller: Dk. 16 Halil Altıntop, Dk. 28 Servet (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 3 Ceyhun (Türkiye), Dk. 25 Coharyan, Dk. 68 Mkoyan, Dk. 68 Karamyan (Ermenistan)
Kırmızı Kart: Dk. 33 Ceyhun (Türkiye)

-TÜRKİYE GRUBUNU 15 PUANLA 3. SIRADA TAMAMLADI-

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. grupta İspanya, oynadığı 10 maçı da kazanarak, 30 puanla ilk sırada yer aldı. Bu sonuçla İspanyollar, Güney Afrika’nın evsahipliği yapacağı finallerde mücadele etme hakkını kazandı.

Grupta Bosna Hersek 19 puanla ikinci basamakta yer alarak, play-off oynama hakkını elde etti. Türkiye ise 15 puanla 3. oldu ve finallerden uzak kaldı.

5. grupta yapılan son maçlarda alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Türkiye-Ermenistan: 2-0
Bosna Hersek-İspanya: 2-5
Estonya-Belçika: 2-0

By