Per. Nis 18th, 2024

Gençler’i de devirerek 8’de 8 yapan Kanarya, tarihi bir rekora imza attı.

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig’in 8. haftasında Şükrü Saracoğlu’nda konuk ettiği Gençlerbirliği’ni 3-0 yenerek 8’de 8 yaptı. Kanarya, bu sonuçla lig tarihindeki en iyi başlangıcını yaparak yinelenmesi zor “tarihi” bir rekora imza attı. Fenerbahçe, bu sonuçla puanını 24 yaparak, Galatasaray ile puan farkını 5’e çıkarttı. Fenerbahçe’nin 3. sıradaki Bursaspor ile arasındaki fark ise 8 puan. Fenerbahçe’nin 1964-1965 sezonunda yaptığı ve geçen hafta Antalyaspor’u yenerek egale ettiği 7’de 7’lik rekor da artık tarihe gömüldü.

-NAMAĞLUP TEK TAKIM F.BAHÇE-

Fenerbahçe’nin 3 golünden ikisi Alex de Souza diğeri de Lugano’dan gelirken, Gençlerbirliği bu sezon ilk mağlubiyetini aldı ve Galatasaray’ın da Ankaragücü’ne 3-0 yenildiği haftada ligdeki tek namağlup ekip Fenerbahçe kaldı. Fenerbahçe’nin Brezilyalı kaptanı Alex de Souza, Gençler ağlarını her iki devrede bir kez havalandırırken 12 ve 70. dakikalarda kaydettiği gollerle takımını üç puana taşıdı. Alex bu sezon 3. golüne ulaştı. Maçın sonucunu belirleyen son gol ise 89. dakikada Lugano’dan geldi. Lugano, Gençler karşısında kaydettiği kafa golüyle bu sezon ilk golüne imza attı.

-VOLKAN GEÇİT VERMEDİ-

Turkcell Süper Lig’de adı gibi en genç yaş ortalamasına sahip Gençlerbirliği karşısında Volkan kalesini gole kapatırken, milli file bekçisi özellikle ikinci yarıda yaptığı güzel kurtarışlarla göz doldurdu. Fenerbahçe taraftarının, zaman zaman hakem Kuddusi Müftüoğlu’na ve ezeli rakip Galatasaray’a tepki verdiği gecede, Fenerbahçe 8 maçta rakip ağlara attığı gol sayısını 17’ye çıkarttı.

-EN AZ GOL YİYEN, EN ÇOK GOL ATAN İKİNCİ TAKIM-

Fenerbahçe, 17 gole ulaşarak 15 gollü Bursaspor ve Trabzonspor’u geçerek 8 hafta sonunda 20 golü bulunan Galatasaray’ın ardından en golcü ikinci takım oldu. Fenerbahçe 8 haftada kalesinde sadece 3 gol görürken bu kategoride ligin en az gol yiyen takımı olmaya devam etti.

-FENERBAHÇE: 3 – GENÇLERBİRLİĞİ: 0-

Stat: FB Şükrü Saracoğu
Hakemler: Kuddusi Müftüoğu, Erhan Sönmez, Muhittin Gürses
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan xx, Bilica, Lugano, Vederson, Mehmet Topuz (Dk. 80 Özer ), Cristian xxx, Emre, Dos Santos (Dk. 73 Roberto Carlos ), Alex, Güiza (Dk. 86 Semih )
Gençlerbirliği: Serdar, Orhan (Dk. 46 Burhan ), İlhan, Aykut, Radeljic, Bilal, Cem (Dk. 72 Mendonça ), Kahe, Harbuzi, Tozo, Mustafa (Dk. 46 Hurşit )
Goller: Dk. 13 ve 71 Alex, Dk. 89 Lugano (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 24 Lugano, Dk. 58 Gökhan, Dk. 60 Alex, Dk. 64 Cristian (Fenerbahçe), Dk. 56 İlhan, Dk. 90 3 Tozo (Gençlerbirliği)

By