Çar. Nis 24th, 2024

 

‘O BELGE’ HAKKINDA AÇIKLAMA… Başsavcı Vekili Çolakkadı: ‘Belge bize 12 gün önce posta yoluyla ulaştı”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, ‘Belgeyle ilgili haberler bizi yıpratmaya yönelik’ dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, ”İrtica ile Mücadele Eylem Planı” olduğu ileri sürülen belge ile ihbar mektubunun 12 gün önce posta yoluyla kendilerine ulaştığını bildirdi.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nden çıkarken basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Çolakkadı, ”İrtica ile Mücadele Eylem Planı” olduğu ileri sürülen belge ve ihbar mektubunun 12 gün önce Ankara’dan posta aracılığıyla, bizzat savcıların adına gönderildiğini, birkaç gün postada kaldıktan sonra Savcılığa ulaştığını ifade etti.

Belge ulaşır ulaşmaz işleme koyduklarını kaydeden Çolakkadı, belgeyle ilgili zabıt tutarak kolluk kuvvetleriyle Adli Tıp Kurumuna gönderdiklerini kaydetti.

Bu işlemlerin vakit aldığını anlatan Çolakkadı, ”belgenin 25 gün önce kendilerine ulaştığı” yönündeki iddiaların doğru olmadığını ve bunların kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi.

Belgeyi savcılığa postalayan kişinin bunu basına vermiş olabileceğini, bu durumun kendilerini de rahatsız ettiğini belirten Çolakkadı, şöyle konuştu:

”Bir kişinin elinde değildir bu belge. Kimin verdiğini bilemiyoruz. Gizli soruşturma belgelerini basına verenleri ortaya çıkaracak olan biz değiliz, ilgili savcılıktır. Veya şüpheliler kimse, onlarla ilgilenen savcılıktır. Bu CMK 250. maddedeki suç değil. O zaman şunu istiyoruz: Türkiye’de savcılar var, kim ne diyorsa, kim veriyorsa, bunu ihbarcı mı veriyor, bu ortaya çıkarılmalıdır. Ortaya çıkarılmalıdır ki bizler de eleştirilmeyelim. Kimse veren, üst düzey biri de olabilir. Ortaya çıkarılmalıdır. Bu tartışmadan bizim soruşturmamız zarar görüyor. Bizim amacımız gerçeği ortaya çıkarmak. Savcılığın başka bir amacı kesinlikle düşünülemez.”

Bir gazetecinin ”Genelkurmaya ne gönderildi?” sorusuna Çolakkadı, ”Mutlaka bununla ilgili yazışmalar oluyor. Birbirlerinden belge alıp veriyorlar. Direkt savcı arkadaşlar yazıyor, ben yazmıyorum. Ne istiyorlarsa karşılıklı gönderiyorlar, onların içeriğini bilmiyorum” yanıtını verdi.

Çolakkadı, ”Bu konuda askeri savcılıkla aranızda belge alış verişi oluyor mu?” sorusu üzerine, ”Onu, soruşturmayı yapan savcı biliyor. Ben soruşturma hakkında karar veremiyorum. Anlatmak istediğim, bu işte basının verdiği zarardır. Belge bizim burada beklememiştir, bunu söylüyorum. Bu belgeyi basına kim verdiyse içeriğiyle ilgili yetkili kişiler gerektiğinde bilgi verir zaten. Bu bilgiyi kim veriyorsa soruşturulsun” dedi.

”Çağrılan asker var mı?” sorusunu Çolakkadı, ”Sorularınıza cevap vermiyorum. Ama buna rağmen üzerimizde bir yük kalıyor” şeklinde yanıt verdi.

Turan Çolakkadı, askeri savcılık ile kendi savcılıkları arasında bilgi alışverişi olduğunu da sözlerine ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen