Cum. Mar 29th, 2024

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ikinci maçında da hayal kırıklığı yarattı.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda çıktığı ikinci maçından da eli boş döndü. CSKA Moskova deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle ayrılan temsilcimiz, suni çimle kaplı Luzhniki’nin zemininde 90 dakika boyunca az sayıda pozisyon bulurken aldığı sonuçla hayal kırıklığı yarattı. Kartal’ın tek tesellisi, 6 maçtır devam eden “gol orucuna” CSKA Moskova maçının son saniyelerinde Ekrem Dağ’ın ayağından bulduğu golle son vermesi oldu.

-2’DE 0-

Luzhniki’de maça hızlı başlayan taraf ev sahibi CSKA Moskova oldu. İlk 15 dakikada birkaç pozisyon yaratan CSKA, golü de bu dakikalarda 19 yaşındaki oyun kurucusu Alan Dzagoev ile kaydetti. 7. dakikada maçı CSKA lehine çeviren sayıyı kaydeden Dzagoev’in ceza sahasının dışında çektiği sert ve isabetli şut, Rüştü Reçber’in avlandığı an oldu. Beşiktaş, bu gole kısa süre sonra Holosko ile cevap vermek istedi. Ceza sahası içerisinde kaleciyle karşı karşıya kalan Holosko’nun şutunu kaleci Akinfeev kurtarırken ilk 45 dakikada kayda değer başka bir pozisyon yaşanmadı.
Bu arada maça ilk 11’de başlayan ve ilk yarıdaki tek Beşiktaş tehlikesinde başrol oynayan Holosko, 34. dakikada Mustafa Denizli tarafından oyundan alınırken Yusuf maça dahil oldu.
Beşiktaş, ikinci yarıya daha baskılı başlayan taraf oldu. 57. dakikada sol kanattan hızlı gelen temsilcimizde, ceza sahası içerisinde açılan topa müsait pozisyonda vuramayan Nihat gol pozisyonunu değerlendiremeyen isimdi.
Rakip sahada yaşadığı top kayıpları kalesinde tehlikeye dönüşen Siyah Beyazlı ekip, maç boyunca bu eksikliğini gideremezken 61. dakikada hızlı gelişen CSKA Moskova atağında Krasic, şık bir çalımla Rüştü’yü karşısına aldı ve çektiği sert şut da Rüştü’nün kolunun altından geçince top bir kez daha Beşiktaş ağlarıyla buluştu.
Maçın 74. dakikasında Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliğini kullandı ve Nihat’ın yerine maça dahil olan Serdar Özkan oldu.
Mustafa Denizli bütün oyuncu değişikliği haklarını 75. dakikada tamamlarken Tello’yu oyundan aldı ve gol umudu olarak Bobo’yu maça dahil etti.

-6 MAÇ SONUNDA UZATMALARDA-

90’da İbrahim Kaş ve 90+1’de Bobo ile golü koklayan Beşiktaş, 90+2’de Ekrem Dağ ile bir gol buldu. 6 maçtır gol atamayan Beşiktaş, uzatmalarda İsmail Köybaşı’nın ortasında Ekrem’in çektiği sert şutla farkı bire indirmeyi başardı ancak beraberliği bulmak için yeterli zaman kalmamıştı.

Son düdükle birlikte Siyah Beyazlı temsilcimiz Rusya’da aradığını bulamazken CSKA Moskova, Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek B Grubu’ndaki ilk galibiyetine imza attı.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki 3. maçına 21 Ekim’de deplasmanda Wolfsburg karşısında çıkacak. CSKA Moskova ise evinde ilk maç haftasında Beşiktaş’ı mağlup eden Manchester United’ı ağırlayacak.

-CSKA MOSKOVA: 2 – BEŞİKTAŞ: 1-

Stat: Luzhniki

Hakemler: Mejuto Gonzales, Jesus Calvo Guadamuro, Roberto Diaz Perez Del Palomar (İspanya)

CSKA Moskova: Akinfeev, Şemberas, Ignaseviç, A. Berezutski (Dk. 46 Grigoriev ), Dzagoev, Mamaev, Gonzales (Dk. 78 Shchnnikov ), Odiah, Krasiç, V. Berezutski, Necid (Dk. 64 Rahimiç )

Beşiktaş: Rüştü, İsmail, İbrahim Kaş, Sivok, Nihat (Dk. 73 Serdar ), Mert Nobre, Tello (Dk. 75 Bobo ), Ekrem, Holosko (Dk. 34 Yusuf ), Ferrari, Ernst

Gol: Dk. 7 Dzagoev, Dk. 61 Krasiç (CSKA Moskova), 90 2 Ekrem Dağ (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 35 A. Berezutski, Dk. 37 Odiah, Dk. 61 Krasiç, Dk. 82 Ignaseviç (CSKA Moskova), Dk. 21 İsmail, Dk. 79 Sivok (Beşiktaş)

By