Cts. Nis 20th, 2024

Kasaba

Tarih: 2009-10-28 TV : ATV Saat: 20:00Tür:Yerli Dizi

Yağmur’un zor kararı…

ÜÇ İNSAN!.. ORTAK BİR KADER!..

ORTAK BİR AŞK!..

GİZEMLERLE DOLU BİR “Kasaba”!..

Kasaba

(Yeni Bölüm)

2.Bölüm Özeti:

Mümtaz’ın konağı ve arazileri satın alma teklifine, Yağmur hemen bir cevap vermez. Haydar ve işçiler ise konağın satılacağını düşünmektedir. Ekin kaplumbağasına, konağa ve Haydar’lara alıştığı için oradan gitmek istemez. Yağmur ise tapu idaresine giderek ve Mümtaz ile çevreyi dolaşarak arazisini inceler. Satış işinin uzamasını istemeyen Mümtaz ile ikisinin arasında küçük atışma ve tartışmalar olur.

İşçiler, çalışmaya gidecekleri yerden kötü haber alırlar. Geç kaldıkları için iş başkalarına verilmiştir. İşçilerin şimdi mecburen, sağlık ocağındaki yaralı arkadaşları çıkınca memleketlerine beş parasız dönecektir.

Seher Hala’nın torunu Mustafa sünnet olmak üzeredir. Yağmur, Seher Hala ile kızının arasının soğuk olduğunu öğrenince şaşırır. Sünnet düğününe gitmeye niyeti olmayan Seher’i ikna etmeye kalkınca, kendini de Ekin ile birlikte bir Kasaba sünnet düğününde bulur.

Kasabalılar ve işçiler arasında artan gerilim, sünnet düğünü sonrasında kavgaya dönüşür. Kadir, Hüseyin ve arkadaşları Haydar’ın önünü keser ve bir kavga çıkar. Kavgada çekilen bıçak bir Kasabalı genci ağır yaralar ve suç Haydar’ın üzerine kalır. Haydar derdini anlatmaya çalışsa da Mümtaz dahil Kasabalılar onu dinlemez. Yağmur’un çabaları da, Haydar’ın tutuklanmasını engelleyemez.

Konağını, arazisini satıp İstanbul’a dönmek üzereyken Haydar’ın hapse girmesi, Yağmur’u çileden çıkarır. Bu durum, onun hem Mümtaz ile tartışmasına hem de hayatıyla ilgili önemli sürpriz kararlar almasına neden olur. Yağmur’un aldığı kararlar kendi hayatını olduğu kadar bir yanda Haydar ve işçilerin, diğer yanda Mümtaz ve Kasabalıların da geleceğini etkileyecek sonuçlar doğuracaktır.

Künye :

Yeni Bölüm

Yapım : Asis Yapım
Yapımcı : Ilgaz Giritlioğlu, Bahadır Atay
Proje Tasarım: Tomris Giritlioğlu, Tuğrul Eryılmaz
Senaryo : Mümtaz Türköne, Neşe Cehiz, Kuledibi, Fikret Bekler, Nihan Küçükkural,
Ayşen Günsu, Günsu Teker, Mine Baysal
Yönetmen : Cevdet Mercan
Oyuncular : Talat Bulut, Lale Yavaş, Murat Ünalmış, Nur Sürer, Bülent Kayabaş, Alpay İzbırak, Erol Demiröz, Tülay Bursa, Çağla Çakar, Nur Erkul, Murat Tüzün, Melih Selçuk, Öykü Çelik, Barış Işık, İdil Vural, Serdal Genç, Demet İyigün, Didem Balçın, Banu Özdemir, Ergun Doğmacı, İbrahim Bozgüney, Bülent Düzgünoğlu, Ferda Işıl, Toprak Kavaşoğlu, Mustafa Özer, Mert Kurdal, Gökhan Okşar, Ulaş Bekçi, Metin Ural

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen