Cum. Nis 19th, 2024

Şehit yakınları TBMM’de… Ziyaret ettikleri MHP’den Oktay Vural, ‘Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat’ mitingleri düzenleyeceklerini açıkladı

MHP Grup Başkanvekili Vural, ‘Türk Milleti ile birlikte bu hain tuzakları bozmaya ant içtik’ dedi.


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, parti olarak Türkiye’nin değişik illerinde ”Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” adı altında miting düzenleyeceklerini hatırlatarak, ”Türk Milleti ile birlikte bu hain tuzakları bozmaya ant içtik” dedi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen şehit yakını ve gaziler, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı ziyaret etti.

TBMM Küçük Grup Salonunda gerçekleşen ziyarette, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Ziyarette konuşan Vural, sözün bittiği yerde olduklarını vurgulayarak, bu kadar mücadelenin ardından ortaya konulan tablonun, herkesin yüreğini burktuğunu söyledi.

Solanda Türkiye’nin değişik illerinden gelenlerin olduğuna dikkati çeken Vural, ”Bu coğrafyada biz bir ve bütün olarak durabiliyorsak, bayrağımız inmiyor, ezanımız dinmiyorsa, o mübarek şehitlerimizin sayesindedir. Dolayısıyla bugün Türkiye’nin karşılaştığı bu iğrenç tablo karşısında ortaya koyduğunuz tepkiler, Türk milletinin tepkisidir” dedi.

Bugün yaşananların, Türkiye’yi bölmek isteyenlerle, bu milleti bir ve bütün tutan, milli ve manevi değerleri sahip çıkmak isteyenler arasında yaşandığını belirten Vural, şunları söyledi:

”Burada sadece şehit aileleri ve yakınları yok. Diyarbakır’dan Trabzon’a, İzmir’den Ankara’ya kadar bu milletin sarsılmaz bütünlüğüne kararlılıkla sahip çıkma iradesi vardır. MHP olarak sizleri burada görmek, bizim yürüttüğümüz mücadeleye güç katmıştır. Biz siyasi mücadele yürütmüyoruz. Bunlar siyaset üstü konulardır. Türk milletinin birliği ve bütünlüğüne herkesin sahip çıkması gerekmektedir.”

Milletvekili yeminini hatırlatan Vural, ”Bizim bu yeminimizi tutmamızı sağlayan bu şehit ve gazilerdir. Unutmasınlar” dedi.

Habur’da yaşanan tablonun, Türk milletinin nereye götürülmek istendiğini ve kimlerle pazarlık yapıldığını ortaya koyduğunu ileri süren Vural, Erzurum’da, Sivas’ta atalarının çizdiği yol haritası yerine İmralı’dakinin yol haritasının uygulandığını iddia etti.

-”BU MESELE TÜRK-KÜRT MESELESİ DEĞİL”-

Şehit yakınlarının Türk milletinin tarih ve kader birliğine sahip çıktığını dile getiren Vural, şunları kaydetti:

”Bu mesele Türk-Kürt meselesi değildir. Türk milletini bölmek isteyenlerle, bu milletin bin yıllık kardeşliğine sahip çıkmak isteyenlerin mücadelesidir. Herkes bunu böyle bilsin. PKK’yı aklayıp, onları adeta Türkiye’deki kardeşlerimizin temsilcisi gibi gösterenler, aslında bu coğrafyada bu büyük Türk milleti arasına fitne ve fesat sokmak isteyenlerdir. Şu, bu, ne fark eder, hepimiz kardeş değil miyiz? Camilerini, televizyonlarını ayırmak isteyen bölücü düşünce, açılım paketleri adı altında Türkiye’nin gündemine geliyor.”

Vural, şehit yakınları ve gazilere, ”Sizlerin Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkma kararlılığınızın önünde saygıyla eğiliyorum. Teşekkür ediyorum. Sizin göz yaşlarınız bizim göz yaşlarımız, sizin acınız bizim acımızdır” diye seslendi.

Terör örgütü ile ülkenin birlik ve beraberliğini aynı kefeye koyan anlayışı kınadığını belirten Vural, ”Burada bulunanlar, ‘birlikte rahmet vardır’ diyenlerdir. ‘Ayrımcılıkta azap vardır’ diyenlere karşı biz birliği ve rahmeti savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Vural, vatan, millet gibi değerlerin bilerek tahrip edildiğini öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 3 gün önce yayımladığı mesajı okuyan Vural, parti olarak Türkiye’nin değişik illerinde ”Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” adı altında miting düzenleyeceklerini bildirdi.

Vural, şöyle devam etti:

”MHP olarak bu konuda sesimizi yükselterek, Türk milleti ile birlikte bu hain tuzakları bozmaya ant içtik. İmralı’nın kılavuzluğunda yol haritası çizerek, milletimizi uçurumlara atmak isteyenlerin yollarını kesmeye karar verdik. TBMM’ye yaptığınız bu ziyaretin, umarım, Türkiye’yi yönetenlere karşı bir ibret ve uyarı olmasını diliyorum. Bundan nasihat almalarını diliyorum. ‘Güzel şeyler olacak’ diyenlerin o çirkin tablo karşısında telaşlandığının da farkındayım. Ama şunu söylüyor büyüklerimiz: ‘Eğer ibret alınsaydı tarih tekerrür eder miydi? Eğer ibret almayanlar varsa biz tarihi yeniden tekerrür etmeye hazırız.”

-”İLK PERDE KAPANDI”-

Grup adına konuşan Şehit Aileleri Dernekleri Onursal Başkanı Serhat Gençer de ”demokratik açılım” sürecini ve Habur Sınır Kapısı’nda yaşananlara tepki gösterdi.

Yaşananları ”tiyatro” olarak niteleyen Gençer, tiyatronun ilk perdesinin kapandığını söyledi.

Habur’daki görüntüleri şiddetle kınadıklarını ifade eden Gençer, ”Başbakan’dan 3 yıldır randevu alamıyoruz. Ama PKK’lıları kucaklıyorlar. Teslim olanlar Meclise gelecekmiş. Burada yeteri kadar var” diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen