Per. Mar 28th, 2024

TFF Başkanı Mahmut Özgener, Terim’in istifasının kabul edildiğini açıkladı. Peki Terim’in yerine kim gelecek ?

Özgener, yaptığı açıklamada, Dünya Kupası’nda elenmelerinin ardından yeni bir döneme girdiklerini ve bu yeni dönemde A Milli Takımı A’dan Z’ye yeniden yapılandıracaklarını açıkladı.

-YENİ HEDEF İSTİKRAR-
Mahmut Özgener, büyük turnuvalarda yaşaşan hayal kırıklığının sebebinin istikrar sorunu olduğnunu altını çizerek “Milli Takımımızın Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarda elde etmiş olduğu çok büyük başarıların ardından yaşamış olduğu hayal kırıklığı ve düşüşleri gözlemlemekteyiz. Bu da, başarılarımızın sürekliliği ve kalıcılığı ile ilgili önemli bir problemimiz olduğunu ortaya koyuyor. Bu gerçeği doğru tanımlamak gerekirse; “istikrar sorunu” olarak adlandırmanın yanlış olmayacağı düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.

-“İSTİFA KARARINI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM”-

Fatih Terim’in arkasında olduğunun her fırsatta dile getiren Özgener, deneyimli teknik adamın istifa kararını televizyondan öğrendiğini söyledi. Yönetim olarak Terim’in kararına saygı duyduklarını belirten Özgener “Kendisinin müsabaka sonrasında almış olduğu istifa kararını televizyondan öğrendim. Bu karar, Sayın Terim’in kendi kararıdır. Ben ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarım, hocamızın kararını saygıyla karşıladık. Kendisi Milli Takımlarımıza büyük hizmetler vermiştir. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler için kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

-KİM GELECEK?-

Özgener, Terim’in yerine kimin geçeceği konusu hakkında ise şöyle konuştu: “Çok doğal olarak önümüzdeki günler kamuoyunda teknik direktör isimleri ile ilgili tahmin ve buna bağlı senaryolarla geçiyor olacaktır. Bu tahminler öncesinde söylemek istediğimiz tek şey, Türk Futbol Milli Takımlar’ının yeniden yapılanma çalışmaları içerisinde görev alacak teknik adamın futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek ve de en önemlisi bu başarıyı istikrarlı kılacak deneyim, birikim ve özelliklere sahip biri olacağıdır. Futbol Federasyonumuz bu misyon ve vizyon doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor olacaktır.”

By