Çar. Nis 24th, 2024

Yeni sistem kart sahipleri, tüm bankaların ATM’lerinden komisyon ödeyerek para çekebilecek ve bakiye sorgulama yapabilecek

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) koordinasyonunda çalışmaları yapılan ve Türkiye’de ATM hizmeti veren 26 bankanın da katıldığı Ortak ATM paylaşımına geçiş 1 Ekim 2009 (bugün) itibariyle başlıyor.

BKM’den yapılan yazılı açıklamada, yeni sistem ile banka kartı sahiplerinin, tüm bankaların ATM’lerinden para çekebilecekleri ve bakiye sorgulama yapabilecekleri kaydedildi. Ancak diğer bankanı ATM’sinden çekilen paralarda komisyon uygulaması devam ediyor. Komisyonlar bankadan bankaya göre değişiyor.

ÜCRETİ BANKANIZ BELİRLEYECEK
Mevcut sistemde başka bankanın ATM’sinden 10 lira nakit çekenden 4 lira ücret alınabiliyor. Yeni sistemde başka bir bankanın ATM’sinden para çekildiğinde, komisyon kendi bankanız tarafından belirlenecek. Bankadan bankaya ücret değişecek. Bazı bankalar hiç ücret almazken, bazı bankalar belli bir oranda ücret talep edecek.

Türkiye’de 44 milyon kredi kartı, 61 milyon banka kartı bulunuyro. Bugüne kadar Türkiye’de 600 milyon dolarlık ATM yatırımı yapıldı.

By