Per. Mar 28th, 2024

vBulletin 4.00 sürümü yaklaşırken bir çok yenilikler ile ilğili bilgiler ve tanıtım yazılarıda gelmek üzere. Öncelikle Kier tarafından yazılmış bir yazıyı sizlere belirtmek isterim. “Ben JelSoft tarafından 2001 yılında işe alındım. Yaptığım ilk şey vBulletin 2 sürümünün stil çalışmalarında köklü değişiklikler yapıp 4. beta sürümüne hazırlamaktı. Bir çok kısım yeniden yazılmış ve PHP kodlarında büyük değişiklikler yapılmıştır.” Bu yazı ile başlayan bir yazıyı görünce aklıma hemen vBulletin 4.00 aynı büyük değişikliklere gidileceği yöndeydi. Düşüncemdede yanılmamışım.

Aynı yazıda ayrıca Kier, vBulletin 3 için tasarımları yaparken stil çalışmalarının yine kendisine düştüğünü ve bunları yaparken açılır kapanır menülere önem verdiğini ve düğmelerin geliştirilerek yapıya daha uygun hale getirildiğini söylüyor.

vBulletin 3.5.x serisi ile artık daha çok css tabanlı bir yapıya gitmeye çalışmış ve daha çok AJAX uygulamaları kullanmaya önem vermiştir. Bu 3.6.x serisi ve 3.7.x serisinde dahada ileri gitmiş ve vBulletin Blog ve vBulletin Project ile pekiştirilmiştir. Sosyal tabanlı bir forum görünümüne giren vBulletin 4.0 serisinde eskiden yapmış olduğu yapının içerisine SEO’yu da katarak yoluna devam ettirmeyi düşünmekte.

İlk görüntüler geldikçe ilk olarak Template Syntax motorunu yeniden ele aldığını görmekteyim. Bu iyi bir gelişme olsada; eski Windows sürümlerinde yaşanan bir problem yeniden yaşanacak gibime geliyor. Bu problem ise UYUMSUZLUK. Eski eklentiler yeni vBulletinde çalışmayacak. Bu köklü değişiklikler bütün geliştirme yapan Coderleri etkileyecek gibi gözüküyor. Ayrıca yeni yapılan değişiklikler nedeni ile eski tüm Stillerde işlevsiz hale gelecek. Bu bana göre vBulletin’in ya tüm geliştirme yapanları uzak tutacak yada tam tersi. Umarım herkez vBulletin’den uzaklaşmaz. Herkezin alışmış olduğu bir yapı mevcut. Bu yapının değişmesi ne yazıkki herkezi korkutmakda.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen