Cts. Nis 20th, 2024

Beşiktaş İngiliz devi Manchester United’ı yıktı.

Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda temsilcimiz Beşiktaş, Manchester United’ı 1-0 yendi. Siyah-beyazlı ekip böylece gruptaki ilk galibiyeti almış oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde umudunu yitiren ancak UEFA Avrupa Ligi için mücadele eden Beşiktaş Rusya’da oynanan CSKA Moskova-Wolfsburg maçının sonucu ile sarsıldı. CSKA karşılaşmadan 2-1 galip gelince Beşiktaş karşılaşmaya 3 puan parolasıyla çıktı. Kara Kartal, Manchester’ı Old Trafford’un çimlerine gömdü ve UEFA Avrupa Ligi’ne gitme şansını İnönü’ye bıraktı.

Beşiktaş, Old Trafford’da tam anlamıyla bir tarih yazdı. Sahada basmadık yer bırakmayan Beşiktaş’a müthiş bir taraftar desteği vardı. Kırımızı-şeytanların yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktığı maç her iki taraf içinde çok hızlı başladı. Karşılıklı atakların olduğu ilk yarıda Beşiktaş 20. dakikada Tello’nun attığı golle 1-0 öne geçti. Tello ceza sahası dışından muhteşem bir gole imza attı. Bu arada Fink’in bir topuda direkten döndü. Başka gol olmayınca ilk yarı bu sonuça sona erdi 1-0.

MAÇIN GENİŞ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İkinci yarıda da tempo hiç düşmedi. Futbol adına sahada herşey vardı. Kara Kartal’ın oyun düzenini hiç bozmadığı karşılaşmada Beşiktaş savunması Manchester United’a geçit vermezken, Rüştü kalesinde devleşti. Özellikler son dakikaların heyecanla geçtiği maçta Rüştü çok kritik kurtarışlara imza attı. Old Trafford, Beşiktaş diye inlerken Siyah-beyazlılar maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Beşiktaş için büyük önem taşıyan bu maç sonrası Kara Kartal, UEFA Avrupa Ligi umutları İnönü’deki CSKA maçına taşıdı.

MANCHESTER UNITED: 0 – BEŞİKTAŞ: 1

Stat: Old Trafford
Hakemler: Stephane Lannoy, Eric Dansault, Laurent Ugo (Fransa)
Manchester United: Foster, Neville, Vidic, Brown, Rafael (Dk. 74 Evra), Obertan, Gibson (Dk. 74 Carrick), Anderson, Park (Dk. 69 Owen), Macheda, Welbeck
Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Kaş, Ferrari, İbrahim Toraman (Dk. 67 Erhan), İbrahim Üzülmez, Ekrem Dağ, Fink, Ernst, İsmail, Tello (Dk. 75 Uğur), Bobo (Dk. 85 Batuhan)
Gol: Dk. 20 Tello (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 86 Batuhan, Dk. 90 5 Rüştü (Beşiktaş)

Devler liginin son hafta karşılaşmalarında B Grubu’nda 8 aralık salı günü Beşiktaş-CSKA Moskova ve Vfl Wolfsburg-Manchester United karşılaşmaları yapılacak.

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1. Manchester United 5 3 1 1 7 5 2 10
2. Vfl Wolfsburg 5 2 1 2 8 5 3 7
3. CSKA Moskova 5 2 1 2 8 9 -1 7
4. Beşiktaş 5 1 1 3 2 6 -4 4

ILK YARI:
2. dakikada Obertan’ın arka direğe yaptığı sert ortada topa kimse ayak koyamayınca, meşin yuvarlak taca çıktı.
9. dakikada ceza yayı önünde topla bulaşan Fink’in sert şutunda top kaleci Foster’da kaldı.
14. dakikada Gibson’un şutunda Fink’e çarpan top az farkla üst ağlarda kaldı.
15. dakikada Welbeck’in pasıyla buluşan Gibson’un yerden şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.
18. dakikada ceza yayı içinde topla buluşan Macheda’nın düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.
20. dakikada Beşiktaş’ın golü geldi. Ceza alanı sağ çarprazında topu kontrol eden Tello’nun uzak köşeye gönderdiği meşin yuvarlak, Manchester United savunmasına da çarparak ağlarla buluştu: 1-0.
25. dakikada Welbeck’in son çizgiye kadar indikten sonra içeriye çıkarmak istediği topu son anda Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.
30. dakikada Welbeck’in pasıyla ceza alanında topla buluşan Obertan’ın vuruşunda, kaleci Rüştü gole izin vermedi.
42. dakikada Tello’nun ceza alanına çıkardığı topu Bobo Fink’e bıraktı, bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.

2. YARI
48. dakikada sol kanattan gelişen Manchester United atağından Park’ın ceza alanına gönderdiği topu İbrahim Toraman uzaklaştırdı.
51. dakikada Bobo’nun ceza alanı sol çarprazı önünden şutunda top üstten auta çıktı.
56. dakikada Beşiktaş ceza alanında Gibson’un pasıyla topla buluşan Park’ın yakın mesafeden sert şutunda top yandan auta gitti.
59. dakikada Park’ın ceza alanı içinden Welbeck’e çıkardığı topu son anda Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.
70. dakikada sol çarprazdan Gibson’un kullandığı serbest atışta, top kaleci Rüştü’de kaldı.;
90+2. dakikada Anderson’un sol taraftan ortaladığı topu Macheda kafa vuruşuyla kaleye gönderdi ancak kaleci Rüştü son anda meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı. Aynı dakika içinde kornerden gelen topa Obertan kafayla vurdu, kaleci Rüştü yine gole izin vermedi.
90+5. dakikada ceza alanının hemen önünde topla buluşan Carrick’in şutunda kaleci Rüştü bir kez daha rakibe gol şansı tanımadı.

By