Pts. Nis 15th, 2024
Partililer DTP İstanbul İl Başkanlığı’na Akın Etti.
Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) Kapatılmasının Ardından Partililer İstanbul İl Başkanlığı’na Koştu. Bir Grup, DTP İstanbul İl Başkanlığı Önünde Kapatılan Partileri ve Abdullah Öcalan Lehine Slogan Attı, Ancak Polis Gruba Müdahale Etmedi. 

Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılmasının ardından partililer İstanbul İl Başkanlığı’na koştu. Bir grup, DTP İstanbul İl Başkanlığı önünde kapatılan partileri ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı, ancak polis gruba müdahale etmedi.

Anayasa Mahkemesi’nin DTP hakkındaki kapatma kararı üzerine İstanbul’daki partililer DTP İstanbul İl Başkanlığı’na akın etti. Bu nedenle Çevik Kuvvet Polisi de DTP İl Başkanlığına yakın bir noktada güvenlik amacıyla konuşlandı. Her hangi bir olay çıkmadı ancak bir ara toplanan grup kapatılan DTP ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı, İl Başkanlığı önünde ateş yaktı. Polis bu duruma müdahale etmeyince grup da olaysız dağıldı. (CİHAN) 

DTP‘nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması kararı DTP‘nin İstanbul Beyoğlu’ndaki il binası önünde bir grup tarafından protesto edildi.

Kararını açıklanmasının ardından Beyoğlu’ndaki il binası önünde toplanan 100 kadar partili, Kalyoncu Kulluk Caddesi’ni trafiğe kapadı. Grup, “AKP şaşırma bizi dağa taşırma”, “DTP‘siz dünyayı başınıza yıkarız”, “DTP faşizme mezar olacak”, “DTP halktır halk burada”, “Bedel ödedik, ödetilecek” şeklinde sloganlar attı.

Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’ne elli metre mesafedeki il binası önünde kalabalığın protestosu sürerken, polis geniş güvenlik önlemi aldı. Karakol önünde çok sayıda panzer ve çevik kuvvet ekibi hazır bir şekilde bekliyor.

(CİHAN)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen