Per. Mar 28th, 2024

Gruptan lider çıkmayı garantileyen Galatasaray, yedek ağırlıklı çıktığı maçta deplasmanda Sturm Graz’a mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan maçta Galatasaray, grup sonuncusu Sturm Graz’a 1-0 mağlup oldu. Sarı kırmızılılar, bu yıl Avrupa kupalarında ilk kez yenildi.

Karşılaşmaya yedek ağırlıklı bir kadro ile başlayan Galatasaray, fazla etkili olmadı. 20. dakikada golü kalesinde gören sarı-kırmızılılar, daha sonra rakibinin üstüne gitmesine rağmen başarılı olmadı. Galatasaray, 31. dakikada Aydın ile de mutlak bir gol pozisyonundan yarlanamadı.

İlk yarıda genelde Galatasaray ataklarını karşılamaya çalışan ev sahibi ekip, buna rağmen tehlikeli ataklar geliştirdi. Ataklardan birinde gol bulan Sturm Graz, mutlak bir pozisyondan da yaralanamazken, ilk yarıyı önde kapatmasını bildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında her iki takım da vasat bir futbol ortaya koyarken, maçta forvetsiz oynayan Galatasaray gol pozisyona girmekte zorlandı. Tehlikeli bir atak geliştirmeden devreyi tamamlayan Galatasaray, bu sezon Avrupa kupalarında ilk yenilgisini aldı.

STURM GRAZ: 1 – GALATASARAY: 0

STAT: UPC Arena
HAKEMLER: Darko Ceferin , Milan Kogej , Robert Zirnstein (Slovenya)
STURM GRAZ: Gratzai , Sonnleitner , Schildenfeld , Weber , Hlinka , Hölzl , Jantscher (Dk. 90 Weinberger ), Ehrenreich , Kandelaki , Beichler (Dk. 90 Foda ), Lavric (Dk. 70 Bukva )
GALATASARAY: Aykut , Barış , Servet (Dk. 73 Hakan ), Emre Aşık , Alparslan (Dk. 67 Çetin ), Caner , Ayhan , Linderoth (Dk. 63 Mustafa ), SerDar , Aydın , Keita
GOL: Dk. 20 Beicher (Sturm Graz)
SARI KARTLAR: Dk. 44 Hölzl, Dk. 55 Lavric, Dk. 77 Schildenfeld (Sturm Graz)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
12. dakikada Ayhan’ın ceza sahası dışından şutunda top kaleci Gratzei’de kaldı.

20. dakikada Sturum Graz golü buldu. Orta sahadan gelen uzun topu Emre Aşık kafa vuruşuyla uzaklaştırma istedi, Servet’in hatasından yararlanan Lavric’in sert şutunda top kaleci Aykut’dan döndü. Müsait pozisyonda topu önünde bulan Beicher, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

31. dakikada Galatasaray Aydın ile mutlak bir golü kaçırdı. Schildenfeld’in hatasında topu kapan Aydın, kaleci Gratzei’yi de geçti. Ancak Aydın’ın kötü vuruşunda top, kademeye giren Sonnleitner’den döndü.

35. dakikada Lavric’in sağdan yaptığı ortada yerden giden topa Galatasaray savunması müdahalede bulunamazken, Beicher altı pasta bomboş durumda kötü bir vuruşla topu auta attı.

44. dakikada Lavric’in pasında ceza sahasına giren Hölzl’den önce kaleci Aykut topa müdahale etti. Bu pozisyonun devamında Aykut ile Hölzl çarpıştı. Başka pozisyon olmayınca ilk yarıyı Sturm Graz 1-0 galip kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında her iki takım da vasat bir futbol ortaya koyarken, maçta forvetsiz oynayan Galatasaray gol pozisyona girmekte zorlandı ve devreyi 1-0 geride kapattı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
51. dakikada Weber’in pasıyla ceza sahası içinde meşin yuvarlağı kontrol eden Beichler’in kaleye paralel ortasında Hölzl topa yetişemeyince, takımını bir golden etti.

72. dakikada Keita’nın pasında soldan çizgiye inen Serdar’ın ortasında Barış’tan önce iyi yükselen kaleci Gratzei topa hakim oldu. Maçta başka pozisyon olmayınca, Sturm Graz, Galatasaray’ı 1-0 mağlup etti.

80. dakikada sağ kanattan Keita’nın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Hakan kafayı vurdu, top savunmadan döndü.

By