Cum. Nis 19th, 2024

İsviçre, minare yasağı sonrası gelen tepkileri yumuşatmaya çalışıyor

İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey, minare referandumundan sonra ortaya çıkan “durumun ciddileşmesini engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını” söyledi. Calmy-Rey, SonntagsZeitung gazetesine verdiği demeçte, İsviçre’nin minarelerin yasaklandığı referandumun ardından herhangi bir terör tehdidi almadığını belirtti.

“Herhangi bir terör tehdidiyle ilgili bilgimiz yok” ifadesini kullanan Bakan, “Durumun ciddileşmesini engellemek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Calmy-Rey, minare referandumunun düzenlenmesi için başvuruda bulunan İsviçre Halk Partisi’nin, burkanın da yasaklanması için hazırlık yapmasını kast ederek, “Maalesef İsviçre’de burkanın ve Müslüman mezarlıklarının yasaklanması için provokasyon yapanlar var” diye konuştu.

Bakan Calmy-Rey, minarelerin yasaklanması için referandum düzenlenmesi girişiminde bulunanların korku ve yalandan faydalandıklarını ve “yüzlerce minareye karşı çıkılıyormuş izlenimi yarattıklarını” belirtti.

İsviçre’de geçen hafta sonu düzenlenen referandumda, seçmenlerin yüzde 57’si camilerde minare inşa edilmesine karşı olduklarını açıklamış, bu sonuç başta Müslüman ülkeler olmak üzere birçok ülke ve kurumun tepkisini çekmişti.

By