Sal. Nis 23rd, 2024

Wall Street Journal, AB’nin Türkiye’yi tam üye yapması halinde uluslararası alanda azalan etkisini arttıracağını belirtti

ABD’nin ekonomi çevrelerinin önemli gazetesi Wall Street Journal (WSJ), uzman görüşlerine yer verdiği bir yazıda, “AB’nin ancak Türkiye’yi tam üye olarak kabul etmesi durumunda uluslararası alanda azalan etkisini artırabileceğini” belirtti.

WSJ’nin haberinde, 27 ülkenin üye olduğu AB’nin özellikle ABD ve Çin’in giderek güçlendiği yeni jeopolitik düzende nüfuzunu giderek kaybettiği görüşü dile getirildi. Star’ın haberine göre, Hindistan Uluslararası Ekonomik İlişkiler Araştırma Konseyi Direktörü Rajeev Kumar, AB’nin 2009’da ABD’den daha derin ekonomik daralma yaşadığını ve daha yavaş ekonomik iyileşme sürecinde olduğunu belirtti.

AB’NİN SİHİRLİ DEĞNEĞİ TÜRKİYE

Yaşlanan nüfusun AB ülkelerinin bütçelerini giderek daha çok sıkıntıya sokacağını belirten Kumar, AB’nin dünya oyuncusu olma iddiasının da kendi içindeki meselelerle uğraşmaktan etkinliğini kaybettiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “AB’nin uluslararası alanda etkisini artıracak tek bir sihirli değneği var, o da Türkiye’yi birliğe kabul etmek. Türkiye’nin girişi, AB’nin demografik yapısını değiştirecek, AB’nin daha az oranda Hristiyan bir kulüp olarak görülmesini sağlayacak ve  Asya ile Ortadoğu’da daha fazla oranda saygı görmesini sağlayacaktır.”

By