Cum. Mar 29th, 2024

Donacağız!

Rusya Meteoroloji Dairesi ile Acil Durumlar Bakanlığı bir uyarı bildirisi yayınladı ve çarşamba günü Türkiye’nin Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleriyle, Ege’nin kuzey kesiminin eksi 15 derece olacağını bildirdi.

Bakanlık, önce Türkiye’yi de kapsayan bölgede kışın en soğuk günlerinin önümüzdeki hafta yaşanacağını, hafta başında Rusya’nın Karadeniz kıyısında sıcaklığın eksi 20’yi, perşembe günü de Türkiye sahillerinin eksi 15’i göreceğini duyurdu. Akşam saatlerindeyse, ikinci açıklama geldi ve Rus Acil Durumlar Bakanlığı, soğuk havanın hızlı ilerlediğini, beklenenden bir gün önce, çarşamba günü Türkiye sahillerine ulaşacağını duyurdu.

BUGÜN 6 DERECE DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde yağış, iç ve doğu bölgelerde buzlama ve don beklenirken hava sıcaklıkları 4 ila 6 derece azalacak. Devlet Meteoroloji İşler i Genel Müdürlüğü’den yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş), Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Hopa) ile Sakarya, Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük, Bartın, Ordu, Tokat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, kuzey ve iç bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Marmara’nın güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir, Bozcaada, Gökceada) ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu (Poyraz), ülkemizin güneydoğu bölgelerinde güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden orta, Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

By