Cum. Mar 29th, 2024

Kongreye katılan 1610 delegeden yaklaşık 500’ü Yıldırım Demirören’i ibra etmedi.

Beşiktaş Kulübü’nde İdari ve Mali Olağan Genel Kurulu yapıldı. 1610 delegenin katıldığı oylamada, başkan adayı Murat Aksu ve ekibi, Yıldırım Demirören ve yönetimini, ibra etmedi. 500’ün üstünde üye Yıldırım Demirören yönetimini ibra etmezken, 156 üye de dilekçe vererek, yönetimi ibra etmediklerini belgelediler.

Yıldırım Demirören ve Murat Aksu’nun verdiği önergeyle raporların müzakeresinin 11. maddeye alınması sonucunda yapılan oylama ve Demirören’in konuşmasının ardından salonun büyük bir bölümü boşaldı. Üyelerin büyük bir kısmı raporların müzakeresi ve dilek-temenniler kısmına kalmayıp, toplantının yapıldığı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nı terk etti. Murat Aksu ve ekibi salonda kalırken, söz alanlar da salonun boşalmasını eleştirdi.

Yaklaşık 5 saat süren toplantının bitiminde iki başkan adayı Yıldırım Demirören ve Murat Aksu biraraya gelerek kucaklaştı ve yarınki seçimde birbirlerine başarı diledi.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDEYDİ
Kongre sırasında dışarıda olduğu kadar, salon içinde de güvenlik en üst düzeydeydi. Üyeler salona arama ve kimlik kontrollerinin ardından alınırken, salon içinde de çok sayıda sivil polisin görev yaptığı gözlendi.

156 ÜYE DİLEKÇE VERDİ
Mali kongreye 1610 kişi katılırken, oylamada yönetimi yaklaşık 450 üye ibra etmedi. Bu arada, 156 üye de dilekçe vererek, yönetimi ibra etmediklerini belgelediler.

KONGRE DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ
Saat 10’da başlayan kongrede ilk önce Kongre Divan Başkanlığına iki adayında önerdiği isim olan Uluç Gürkan getirildi.

DEMİRÖREN KÜRSÜDE
Başkan Demirören, iyisiyle kötüsüyle Beşiktaş’a bir şeyler vermeye çalıştıklarını ifade ederek, ”Beş kupayı, Fulya Projesi’ni bu yönetim kurulunda gerçekleştirdik. Bugün buradan Beşiktaş kazanarak çıkacak. Beşiktaş, kalbimizdeki en büyük sevgi” dedi.

Kongre üyelerine seslenen Demirören, ”Sizlerden şunu rica ediyorum, yarın kim kazanırsa kazansın, bütün camia onun arkasında olalım, onu yüceltelim. İnanın ki o gün Beşiktaş kazanacaktır. Hayırlı kongreler diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNER: 2009 BAŞARILI GEÇTİ
Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, ”2009 yılının her anlamda Beşiktaş yılı olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Beşiktaş Kulübü’nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda kulüp yönetim kurulunun 2009 yılındaki faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Kenan Öner, 2009 yılının her anlamda ”Beşiktaş yılı” olduğunu belirterek, ”2009, çifte kupa alarak tarihi bir zafere imza attığımız, Fulya Projesi’nin kurdelesini kestiğimiz bir yıl oldu” diye konuştu.

Bu başarının mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Öner, ”Bu büyük başarıları camia olarak ve kenetlenerek başardık. Camia olabilmek, Beşiktaş’ı diğer kulüplerden ayıran bir özelliktir. Birlik ve beraberliği sağlayamamış bir kulüp asla şampiyon olamazdı. Beşiktaşımız 19 yıl aradan sonra çifte şampiyonluk yaşamış, herkesin imrendiği bir kulüp olmuştur. Bizi kıskananlar gündemi değiştirmeye çalışmıştır” ifadelerini kullandı.

KONGREYE KATILIM YÜKSEK
Beşiktaş Kulübü’nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’na kongre üyeleri büyük ilgi gösterdi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen mali kongrede salon tamamen dolarken, yoğun güvenlik önlemleri de dikkati çekti. Bir noktada üst araması yapılırken, diğer noktada ise üyelere kartları verildi.

AKSU İBRA ETMEDİ
Aksu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Hepinizi saygıyla selamlıyor,Mali ve İdari Genel Kurulumuzun Beşiktaş’a hayırlı olmasını diliyorum.

Beşiktaş tarihinin belki de en önemli kırılma noktalarından biri olan yaşadığımız bu kongrenin, 107 yıllık şanlı Beşiktaş tarihine yakışır şekilde gerçekleşmesi hepimiz adına büyük kazanç olacaktır.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 2.Başkanlığı görevimin ardından, son yıllarda bulunduğum her ortamda,birlikte olduğum tüm Beşiktaşlıların  ortak endişesi camiamızın kültüründe olmayan şekilde aşırı borçlanmasıydı.

Bu ortak endişe ve duyarlılık başkan adayı olmam için, beni daha da cesaretlendirdi.

15 Ekim günü adaylığımı açıkladığımdan bugüne kadar yaklaşık 3,5 aylık süreçte, Beşiktaş’ın maddi anlamda iflas ettiğinin altını çizmeye çalıştım. Yaşadığımız maddi çöküntünün boyutlarını sizlere anlattım.

Sizlerin en dogal hakkı olan doğru bilgiye ulaşmanız ise yapılan manipülasyonlarla engellenmeye çalışıldı.

Evet,  Beşiktaş’ın toplam borç yükü kulübün ve şirketin açıkladığı İMKB’ de ki resmi rakamlara göre 355 milyon Türk Lirasıdır.

Bir başka deyişle son yapılan transferler ve borçlanmalarla beraber Beşiktaş’ın üzerinde ki mali yük 250 Milyon Doların üstündedir.

Beşiktaş’ın borcu konusunda, Yıldırım Demirören, Denetleme Kurulu ya da Murat Aksu ne açıkladı demeden, sadece İMKB’de ki bilançolara ve dip notlarına bakın, bu size gerçeklerin ne kadar acı oldugunu gösterecekir.

Değerli Beşiktaş Kongre Üyeleri,

Bildiğiniz gibi Beşiktaş esas olarak 2 ana tüzel kişilik halinde faaliyetlerine devam ettirmektedir.

Birisi Basketbol ve amatör şubelerimizin bağlı olduğu Dernek, diğeri Futbol gelir ve giderlerine sahip Futbol Yatırımları A.Ş.’dir.

Beşiktaş Futbol  Yatırımları A.Ş. İMKB’de işlem görmekte olduğundan mali tablolarını yılda en az 2 defa bağımsız denetimden geçirmekte ve SPK ile İMKB’ye raporlamaktadır.

Dolayısıyla kamuya açıklanan bu mali tabloları ve raporları herkesin detaylı inceleme imkânı olmasına rağmen,inceleyememiş kongre üyelerimiz için sizleri fazla rakamlarla meşgul etmeden sadece Futbol Yatırımları Anonim Şirketimizin geldiği noktayı birkaç cümle ile özetlemeye çalışacağım.

Son yıl ciromuz 85 milyon TL, futbola harcadığımız para genel giderler ve finansman-pazarlama giderleri hariç 85 milyon TL olmuştur.

Yani kar marjımız “0” dır. Buna genel giderlerimizi, personel giderlerimizi, banka faiz giderlerimizi eklersek ortaya çıkan zarar 29 milyon TL ye ulaşmıştır.

Şirketimiz sadece zarar etmekle kalmamış, sürekli büyüyen zararlar nedeniyle özvarlıklarını kaybetmiş ve ancak mahkeme kararıyla yoluna devam edebilmiştir.

Borçlar çok büyük bir hızla büyümüş ve Derneğin çok kısa süre önce açıkladığı 75 milyon TL borçla birlikte 355 milyon TL’ye ulaşmıştır.

Buna devam eden uyuşmazlıklardan gelebilecek borcu da eklersek 400 milyona yakın bir borç ortaya çıkmıştır.

Bu uyuşmazlıkları neden önemsiyorum, çünkü bakınız, Beşiktaş mali tablolarının dipnotlarının 12 sayfası yani üçte biri uyuşmazlıklara ayrılmış.

CAS’tan Bonn Mahkemesine, İcra takibinden FİFA’ya onlarca uyuşmazlık devam ediyor.

Sadece son yıl, 36 milyon TL finansman giderine katlanılmıştır.

Tüm gelirlerimiz temliklidir. Bugün 42 milyon dolarlık yayın, kira ve maç hasılatı   gelirlerimiz temlik altındadır.

İşletme sermayesi açığımız giderek büyümüş ve bugün açık 110 milyon TL yi geçmiştir. Yani biz günümüzü giderek büyüyen açıkla finanse etmeye çalışıyoruz.

Buna karşılık alacaklarına bakınca daha da karamsar bir tablo ve çok daha acı bir bilanço  göreceksiniz.

Şirketimiz bildiğiniz üzere Türk Ticaret Kanunu 324. madde kapsamına girmiştir.

Bu madde ancak ve ancak  şirketin “aciz” halinde bulunduğu şüphesini uyandıran emareler mevcutsa ve yönetim kurulu da buna inanıyorsa uygulanır.

Maalesef şirketimiz bu duruma düşmüş ve varlıklarını yeniden değerleyerek iflastan kurtulmuştur.

Ancak futbolcular değerlenirken çok daha çarpıcı bir durum ortaya çıkmıştır.

Örnegin geçen yıl,  iflastan kurtulmak için hazırlanan bilançoda, 2,5 Milyon Euro bedelle gösterilen   Gökhan Zan bedelsiz gönderilmiş, 2 milyon Euro gösterilen Serdar Kurtuluş 100.000 Euro’ya satılmıştır.

Sayın DEMİRÖREN’in başkanlığı döneminde 41’ine bonservis bedeli ödenmek üzere 60 futbolcu transfer edilmiş,toplam 165 milyon TL bonservis bedeli ödenmiş,  bunlardan 25’i bedelsiz gönderilmiş, sadece 2 futbolcunun satışından maddi kaynak elde edilmiştir.

Ben ve arkadaşlarım “değişim şimdi” sloganı ile bu hizmete talip olduk.

”Şimdi” dediğimiz şey popüler kültürün getirdiği hızlı tüketim yarışı içinde bir değişim değildir.

“Değişim” ise ortak Beşiktaşlılık ruhunu öne sürüp ,bu kollektif akıl ve ruh bütünlüğünün sömürülmesine “dur” diyebilme cesaretidir.

Bu değişimi sağlıklı başlatabilmek için içinde bulunulan durumu iyi yorumlamak, açık olmak, net konuşmak gerekir.

Önümüze konulan bu mali tablo karşısında, Sayın Başkan ” borcumuz abartılıyor diğer büyük kulüplerinde bizim kadar veya daha fazla borcu var demesi” içinde bulunulan durumun ciddiyetini kavrayamadığını göstermektedir.

Başkanın şunu iyi bilmesi gerekir ki Beşiktaş için kötü, emsal olmamalıdır.

Sayın Demirören, siz gayet iyi bilirsinizde ben tüm genel kurul üyeleri huzurunda birkez daha hatırlatayım.

Beşiktaş’ın  borç hanesinde şu belirtilen rakamdan daha fazlasıda olabilir.Burada esas sorun borçtan öte siz ve yönetim tarzınız sayesinde alacak hanemizin durumudur.

Sorun Beşiktaş’ın geleceğinin ipotek altına alınması sonrası kalan borçtur.İşte değişim tam da burada bu zihniyette olmalıdır.

Sorun, Sayın Demirören’in televizyona çıkıp “evet bizde hata yapmış olabiliriz, iyi niyetle ve Beşiktaş daha iyi daha başarılı olsun diye transferleri yaptık” demesinden çok ötedir.

Tabiki, Beşiktaşlılığınızdan şüphemiz yok,ancak iyi niyet başka şey, işbilmezlik, acelecilik, popülistlik ve yetersizlik başka şeydir.

Sorun transfer edilen oyuncunun kalitesinde veya uyumunda değil ödenilen miktarın değerinin 3-4 katı olmasındadır.

Sorun sözleşme iptallerine ödenen tazminatlardır.

Sorun, transfer edilen oyuncuların başka takımlara bedava verilip kontratlarında yazan miktarların kulübümüzce ödenmesindedir.

Sorun , alt yapıdan yetişen oyuncunun serbest kalmasına göz yumup sonradan bedel ödeyerek kiralık olarak geri almaktır.

Sorun siz ve yönetim anlayışınızdır.

Bu mali tablonun bize gösterdiği en önemli şey artık bu yönetim zihniyetine yeter demenin zamanı gelmiştir.

Bu mali kongrede sizlere  alışıla  geldik şekilde vaatler sıralamak yerine, bize görev verdiğiniz takdirde idari ve mali önceliklerimi anlatmak istiyorum.

İlk iş olarak devir aldığımız gerçek tabloyu sizlerle paylaşabilmek için uluslararası bir denetleme şirketine tüm hesaplar en ince ayrıntısına kadar incelettirilecektir.

Öncelikle mevcut borçları   yeniden yapılandıracağız. Bu halde bile ihtiyaç duyulacak 25 milyon doları hemen temin edeceğiz.

İkinci aşamada derhal sponsorluk, ticari ürün, reklam gelirlerimizi artırmak için girişimlere başlayacağız.

Süratle yenilenecek stadımız bize çok daha iyi bir gelir ve de Beşiktaşlıların layık olduğu konforu sağlayacaktır.

Sevgili Beşiktaşlılar, bilinmelidir ki Beşiktaş markası iyi yönetilmemiştir.

Çağdaş, farklı ve profesyonel bir anlayışla, hiç zorlanmadan stad gelirimizi ve forma-sponsorluk-reklam gelirlerimizi en az 2 kat artıracağız.

Üçüncü aşamada tabi ki giderleri azaltıcı önlemleri bir an önce hayata geçireceğiz.

Değerli Beşiktaşlılar, Beşiktaş hiçbir zaman büyük hedeflerinden vazgeçmez ve de küçülmez.

Ancak yapılan transferlerde çok dikkatli olunması gerekir. Biz transferde son derece akılcı davranacağız. Değerinin çok üstünde futbolcu alıp, bedavaya göndermeyeceğiz.

Bu üç aşamalı finansal aksiyon planıyla 12-24 ay içinde önce bütçemizi denk hale getirip, ardından da fazla veren bir hale gelebileceğiz.

Bu arada birçok soru işaretini kafalarda barındıran Fulya projesi konusunda her türlü detay yine sizlerle paylaşılacaktır.

Sayın üyeler, 107 yıllık kulübümüzün bugün geldiği noktada ki mevcut anlayış, şu aday seçilir ise şahsi alacağımı zamana yayabilirim ancak bu aday seçilirse birgün sonra paramı isterim diyebilmektedir.

Kulübü şahsına borçlandırmak marifet değildir.

Borçlansın, benim olsun anlayışı asla geçerli olmaz.

Beşiktaş önce borçlandırılıp sonrada buna dayanarak tehditler savrulacak bir patron şirketi değildir.

Beşiktaş yakın geçmişte devlet memuru emeklisi bir başkanın,16 yıl süre ile idari, mali ve sportif olarak altın çağ yaşattığı bir camiadır.

Bizler bu mevcut mali tabloyu, bilgimizle, aklımızla, vizyonumuzla ve taviz vermeden düzelteceğiz.

Tüm bunları yaparken,sportif olarak hedef küçültmeden ama fayda-maliyet analizine göre yapacagımız transferler ve öz kanagımızdan çıkan Beşikaşlı’lar la yolumuza devam edeceğiz.

Söz verdigim gibi,son derece hazırlıklı, donanımlı ve ne yapacağını  çok iyi bilen bir ekiple karşınızdayım.Devir alacağımız sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Bu değişimi yaşatacak kararlılığımız da mevcut. Bu bizi hiç korkutmuyor.

Ancak bu geçmiş döneminde, hesabını sormayacağımız anlamına da gelmiyor.

Buradan Sayın Demirören’e açık teklif ediyorum.

Sayın başkan gelin 6 yılda oluşturduğunuz borcu temizleyin bende sizin kulübü devir aldığınız borç rakamını, yani 101 yıllık borcu ortadan kaldırayım.

Yok eğer buna da razı değilseniz o zaman bu borçlanmanın hesabını verin.

Bir başkan adayı ama öncelikle bir Beşiktaşlı olarak, 107 yıllık koca Çınar’a verilen maddi ve manevi zararların bir göstergesi olan bu mali tablo ve onu yaratan zihniyete yeter artık demek adına, Beşiktaş’ın geleceğinin karartılmasına kayıtsız kalamayacağım.

Aylardır şahsıma, ibra edip etmeyeceğim ile ilgili sorular soruldu.

Ben bu konuyu hiçbir şekilde seçim politikası haline getirmedim ve bugüne kadar da hiçbir ortamda “ibra” konusunu telaffuz etmedim.

Başta yönetim kurulu üyelerim ve tüm destekleyenlerimi, ibra konusunda,verecekleri kararda vicdanen serbest bırakıyorum.

Ancak, bir başka zamanda, bir başka başkan ve yönetiminin emsal görüp, kulübü bu noktaya getirmeye cesaret edememesi için Mevcut Yönetimi ibra etmiyorum.

Kongrenin Beşiktaş’a hayırlar getirmesini diler saygılar sunarım.

HASAN ARAT: “FULYA’DAKİ KULELERİ BAŞINIZA YIKARLAR”
Beşiktaş Kulübü’nün eski başkan adayı ve eski yöneticisi Hasan Arat, kulüp başkanı Yıldırım Demirören’e seslenerek, ”Beşiktaş Kulübü siz yönetime gelirken, sizden para talebinde bulunmadı. Kulübü iyi idare etmenizi istedi” dedi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda söz alan Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in verdiği parayla Beşiktaş ile Türk spor kamuoyunu sürekli meşgul eder hale geldiğini söyledi.

Yanlış transferler ve kulübün ödediği büyük cezalara dikkati çeken Arat, ”Beşiktaş’ı tarihinde görülmeyen rakamlarla kendinize borçlu hale getirdiniz. ‘Bu parayı ertesi gün isterim’ diyorsunuz. Sayın Başkan, Beşiktaş Kulübü size borçlu kalmaz, kalmayı da hiç istemez” dedi.

Arat, Demirören’in 2000’den bu yana yönetimde olduğunu, 2004’ten bu yana da başkanlık görevini yürüttüğünü kaydederek, şöyle devam etti:

”4 hoca, 60 üzerinde oyuncu ve onlarca yönetici tükettiniz. Son yılda 2 kupayı birden aldınız. ‘2 kupa aldım, projeleri bitirdim’ diyorsunuz. Borç size göre 150, muhalefete göre 250 milyon liraya yükselmiş, Fulya’nın gelirleri kırdırılmış, ileriye dönük yayın gelirleri harcanmıştır. Tecrübe kazandığınızı söylüyorsunuz, ancak hala şok kararlar alıyorsunuz.”

DEL BOSQUE KONUSU
”Del Bosque dersinden geçemeyen yönetim, bu seneki transferlerde adeta Beşiktaş kamuoyu ile dalga geçer şekilde davranmıştır” diyen Arat, ”Aksu ve Demirören birlikte görev yaptı. Del Bosque hatası birlikte işlendi. Açık açık ‘Biz bu işte hata yaptık’ dersiniz. Birbirinizi suçlamayın. Artık bırakalım Del Bosque kararı geçmişte kalsın” dedi.

”FULYA’DAKİ KULELERİ BAŞINIZA YIKARLAR”
Hasan Arat, Demirören’in, Fulya’nın yüzde 76’sının kulübün olduğunu dile getirdiğini hatırlatarak, ”Ya siz hesap bilmiyorsunuz, ya biz bir şey bilmiyoruz. Fulya gelirlerinin 20 yıllığına kırdırılması konusu yargıya gitmiştir. Sayın Aksu ile birlikte bu usulsüz kararın aldırılmasını sağladınız. Eğer bu usulsüz kararı uygulamaya devam ederseniz, Fulya’daki kuleleri Beşiktaşlılar başınıza yıkar” ifadelerini kullandı.

TRİBÜNLERİN TEMİZLENMESİ
Beşiktaş Kulübü’nün gerçek sahibinin Beşiktaş taraftarı olduğunu dile getiren Arat, ”Tribünlerin temizleneceği söyleniyor. 107 yıllık kulübün tribünleri ne zaman kirlendi? Yoksa maçlara sokulup çocuklarımızı döven kişiler tarafından mı kirletildi?” dedi.

Gençlere seslenen Arat, kulübün onursal başkanı Süleyman Seba’yı örnek almalarını istedi.

Eski başkan adayı Arat, son olarak, yarın yapılacak seçimin Beşiktaş’a yakışır geçmesi gerektiğini belirtip, iki başkan adayına da başarılar diledi.

ALTINSAY SERT ESTİ
Beşiktaş Kulübü’nün eski yöneticilerinden İbrahim Altınsay, Yıldırım Demirören yönetimini sert bir şekilde eleştirdi.

Siyah-beyazlı kulübün Yıllık Olağan Mali ve İdari Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Altınsay, kulübün borçlarına dikkati çekerek, ”Kulübü büyüttüklerini söyleyenlerin büyütüğü tek şey borçlardır. 5.5 yılda 5 teknik direktör, 63 futbolcu alınmış. Bir futbol takımı gelmiş, diğeri gitmiş. Bu anlayışın profesyonelleşmeden söz etmeye hakkı var mı?” diye konuştu.

Beşiktaş’ın gelecekteki gelirlerinin günü kurtarmak için kırdırıldığını savunan Altınsay, ”İçerde ve dışardaki davalar artmış. Del Bosque olayı tarihe geçmiştir. Beşiktaş’ı yöneten anlayış para saçmaktan başka bir şey yapmıyor” dedi.

Demirören’in son dönemde yaptığı transferlere dikkati çeken Altınsay, ”35 milyon avro bonservis bedeli ödenmiş. Bu da 73 milyon lira yapıyor. Yüzde 10 iskonto yaptık mı, tam da başkanın borcuna denk geliyor. Önerim şu, başkan futboldan anlıyor ya, kursun bir menajerlik şirketi, futbolcuları ona verelim” ifadelerini kullandı.

İbrahim Altınsay, yarın sandıktan yine bu yönetimin çıkması halinde kulüpteki güven krizinin artarak süreceğini iddia etti.

Bu arada, saat 14.00 itibariyle kongreye katılımın 1610 olduğu açıklandı.

YÖNETİM İDARİ VE MALİ OLARAK İBRA EDİLDİ
Yönetim kurulu, mali ve idari bakımlardan ayrı ayrı oy çokluğu ile ibra edildi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda 2009 dönemi yönetim kurulunun, idari ve mali bakımdan aklanması oya sunuldu. Yönetim kurulu, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi.
Başkan adayı Murat Aksu, yönetim kurulu listesindeki adaylar ve destekçileri, Demirören yönetimini idari ve mali açıdan ibra etmediler ve aleyhte oy kullandılar.

Ayrıca, Denetleme Kurulu da 2009 yılı için ibra edildi.

Bu arada, derneğin 2010 yılı bütçesinin 36 milyon 500 bin lira olduğu açıklanırken, bu bütçe de üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Yaklaşık olarak oranlanacak olursa kongreye katılanların %60’ı Demirören’i ibra ederken, ibra etmeyenlerin oranı yaklaşık %40’tı.

”BEŞİKTAŞ İÇİN KAPININ ÖNÜNDE BİLE YATARIM”
Beşiktaş Kulübü’nün eski yöneticisi ve yarın yapılacak seçimde Yıldırım Demirören’in listesinde bulunan Sinan Vardar, siyah-beyazlı kulüp için kapının önünde bile yatabileceğini söyledi.

Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısında kongre üyesi Atıf Keçeci’nin, muhalefet yaptığı Demirören’in listesinde yedek üye olarak yer almasını eleştirmesi üzerine söz alan Vardar, kendisine yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Sistemle ilgili bazı sıkıntılarından dolayı ikinci dönemde başkanla birlikte olmadığını ifade eden Vardar, ”Ama her zaman kulübüm için maddi manevi bilgilerimi paylaştım. Bu yönetimde de sayın başkanım daha önce kendisine muhalefet etmeme rağmen beni listesine aldı. 60 yaşındayım ve son devrem. Beşiktaş’a bir şey vermek için değil yedek üye olmak, Beşiktaş Kulübü’nün kapısının önünde bile yatarım” ifadelerini kullandı.

UZUN’UN KONUŞMASI ORTAMI GERDİ
Kongre üyelerinden Asri Uzun ise başkan adayı Murat Aksu’nun Beşiktaş’ın 60 transfer yaptığını söylediğini ve bu durumu eleştirdiğini hatırlatarak, ”60 transferin 40’ında imzası olan Murat Aksu değil miydi? Fulya Projesi’nde onun imzası yok mu?” dedi.

Uzun, Murat Aksu’nun babasının mensubu olduğu hükümetin görev başına geldiğinden bu yana ülkenin borcunun arttığını belirtmesi üzerine salonda bir gerginlik yaşandı.

Önce kulüp başkanı Yıldırım Demirören müdahale ederek, siyasetin kongreye karıştırılmaması gerektiğini belirtirken, bazı kongre üyeleri de ayağa kalkarak Uzun’a tepki gösterdi. Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan da Uzun’un bu konudaki sözlerinin tutanaktan çıkarılacağını söyledi.

Öte yandan saat 14.00 itibariyle kongreye katılımın 1610 kişiye ulaştığı açıklandı.

DEMİRÖREN VE AKSU BİRLİKTE ÖNERGE VERDİ
Başkan Yıldırım Demirören ile başkan adayı Murat Aksu, sahne arkasında bir süre görüştükten sonra birlikte bir önerge verdi.

Yıldırım Demirören ve Murat Aksu, Kongre Divan Başkanlığı’na, kongre üyelerinin konuşma haklarının, gündemin 11. maddesi olan dilek ve temenniler bölümüne alınmasına, ibra oylamalarından sonra başkan adaylarının kapanış konuşmalarına geçilmesi için önerge verdiler.

Bazı üyeler böyle bir önergeye karşı çıkarken, salonda yine gerginlik oluştu.

Usulen bu durumun doğru olmadığı belirtilirken, Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan oylama yaptı. Oylama sonunda Demirören ve Aksu’nun önergesi oy çokluğu ile kabul edildi.

”BUGÜN YİNE KAZANAN BEŞİKTAŞ’TIR”
Beşiktaş Kulübü’nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda kulüp yönetim kurulu idari ve mali açılardan ayrı ayrı ibra edilirken, kulüp başkanı Yıldırım Demirören, kazananın Beşiktaş olduğunu söyledi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idari ve mali açıdan ibranın ardından kürsüye gelen Yıldırım Demirören, yaptığı kısa konuşmada, bugün kazananın yine Beşiktaş olduğunu belirterek, ”Bu sizlerin sayesinde oldu” dedi.

Demirören, Beşiktaşlılık ve duruşunun çok farklı olduğunu ifade ederek, ”Ben küfre karşıyım, tribüne değil. Başkanına küfür eden tribünler temizlenecek. Sayın Hasan Arat, siz de küfürle gittiniz, Serdar Bilgili de küfürle gitti ama ben küfürle gitmeyeceğim. Küfür edenler tribünden gidecek” diye konuştu.

Yarınki genel kurulun hayırlı olmasını temenni eden başkan Demirören, ”Sayın Murat Aksu, size de başarılar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada, Beşiktaş Kulübü yönetimini idari ve mali açıdan ibra etmeyen üyeler, bu yöndeki dilekçelerini Divan Kurulu Başkanlığı’na verdiler.

By