Per. Mar 28th, 2024
82. Oskar Ödül Töreni
Tarih: 2010-03-08 TV : CNBC-E Saat: 09:00Tür:Yaşam

“82. OSCAR ÖDÜL TÖRENİ”
 oskar 82
Orijinal Sesiyle Yeniden CNBC-e’de

Hollywood’un ve film dünyasının en önemli ödülü sayılan Oscar Ödül Töreni kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için 8 Mart Pazartesi akşamı saat 9’da.
Amerika’nın Los Angeles kentinde 3500 kişilik ünlü Kodak Tiyatrosu’nda sahiplerini bulan bu  muhteşem şölenin sunuculuğunu ödüllü televizyon, sahne ve film oyuncusu Alec Baldwin ile on parmağında on marifet; aktör, komedyen, yazar, yapımcı, 73. ve 75. Oscar Töreni’nin de sunuculuğunu yapan Steve Martin yaptı.
OSCAR ÖDÜL TÖRENİ 21:00
Oscar tarihinde bir ilk yaşanıyor! “En İyi Film” kategorisinde 10 Film Yarışıyor!
Alec Baldwin ve Steve Martin’in bir arada ev sahipliği yapacağı gecede Oscar heykelciğini eve götürecek, adını sinema tarihine altın harflerle yazdıracak yıldızlar belli oldu.
81 yıldır “En İyi Film” kategorisinde 5 film yarışırken bu sene aynı kategoride 10 film yarıştı. Gelmiş geçmiş en yüksek bütçeli, 3-D yapım Avatar, gerçek bir hikayeden sinemaya uyarlanan “The Blind Side”, Peter Jackson yapımı “District 9”, Oxford hayalleri kuran bir kızın hayatı “The Education”, yılın en iddialı yapımlarından “The Hurt Locker”, Brad Pitt’in başrollerini paylaştığı “Inglourious Basterds”,  Acıklı bir yaşam hikayesi “Precious”, Joel ve Ethan Coen kardeşlerin baş yapıtlarından “A Serious Man”, Walt Disney’in çok konuşulan çizgi dizisi “Up” ve George Clooney’in en iyi performanlarından birini sergilediği “ Up In the Air”  En İyi Film Oscar’ını havaya kaldırmak için birbirleriyle yarıştı.
En İyi Yönetmen kategorisinde, bir ilke imza atan ve tüm dünyada gişe rekorları kıran Avatar’ın yönetmeni James Cameron’un yanı sıra kategorisindeki tek kadın “ The Hurt Locker” ile Kathryn Bigelow, dahi yönetmen Quentin Tarantino, yeni bir yüz Lee Daniels ve favoriler arasında gösterilen Jason Reitman yer aldı.
Jeff Bridges, George Clooney, Colin Firth, Morgan Freeman ve Jeremy Renner En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde yarışırken; Sandra Bullock, Hellen Mirren, Carey Mulligan, Gabourey Sidibe, Meryl Streep’de En İyi Kadın Oyuncu kategorinde Oscar heykelciğini havaya kaldırmak için birbirleriyle yarıştılar.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen