Cts. Nis 20th, 2024

Es-Es

Tarih: 2010-03-24 TV : SHOW TV Saat: 22:30Tür:Yerli Dizi

eses3
YENİ BÖLÜM
ES ES
3. Bölüm
“HABİL İLE KABİL”
Herhangi bir yabancının attığı taş çok derinden yaralamaz da insanı, kardeşin attığı kuru bir dal parçası hançer gibi saplanır kalır göğsünün tam orta yerine. Sen hep çocukluğundaki gibi olacak sanırsın. Düşüpte dizlerin kanadığında, kendi canı yanmışçasına koşan kardeşinin, hiç yıkılmayan bir duvar gibi arkanda olacağını düşünürsün. İşte hayat tam burda kendi oyununu oynamaya başlar. Zaman denizinin dalgaları öyle bir çürütür ki o duvarı, hiç yıkılmayacağını düşündüğün duvar bir karabasan gibi çöker üstüne. Görürsün o duvarın çökmek üzere olduğunu ama umut, insanı her daim yeniden ikna eden umut, kocaman bir aldanışın peşinden sürükler seni. Duvarın altındayken anlarsın ki, çocukken yaranı sarmak için koşan kardeşin, başka biri olmuştur artık. Yıllar onu başka biri yapmıştır. Aynı karından dünyaya gözlerini açtığın, aynı memeden süt emdiğin kardeşin bir yabancı gibidir sana. Hiç başına gelmeyecek sandığın, bir masal olarak bildiğin Habil’in hikayesi senin hikayen oluverir, birden.
Kabil dökmüştür ya Habil’in kanını toprağa, Habil en yakınından yemiştir ya hançeri, ahı bir hayalet gibi dolanır hala yeryüzünde. Kendi çektiği acıyı defalarca kez yaşatır insanoğluna. İhanet bıçağını bileyler kardeş kanıyla sulanmış toprak ve bu bıçağı her defasında başka bir Kabil’in eline tutuşturur.
Uras, Tercan’a güvenmekle çok büyük bir hata yaptığını anlar. Ona verdiği sözü tutacağını düşündüğü kardeşi, Uras’ı hayal kırıklığına uğratmıştır. Cinayet suçlamasından aklanmak isterken başka bir belanın ortasına düşer. Üstelik bu soygundan tek karlı çıkan, Tercan ve Azmi olmuştur. Uras bu soygundan eli boş dönmüş, masumiyetinin belgesi olan deftere ulaşamamıştır. Ancak defterden haberdar olan ve peşine düşen tek kişi Uras değildir. Yahya’da bu defteri eline geçirmek için uğraşmaktadır. Tercan’ın suç zinciri onu Yahya’nın karşısına çıkaracak kadar büyüyecektir. Yahya, güç ve para vaadinde bulunarak, Tercan’a kendisi için çalışmasını teklif eder. Hayatı boyunca güçlü olmak isteyen Tercan için bu teklif baş döndürücüdür. Ancak Yahya’nın şart koştuğu şey Tercan için çok ağır olacaktır.

Künye :

Yapım: TİMS PRODÜKSİYON
Yapımcı: TİMUR SAVCI
Senaryo: SEVGİ YILMAZ – REDİFE ZERENER
Yönetmen: BAHADIR İNCE

Oyuncular : Uras : Ahmet Rıfat Şungar
Tercan : Berk Hakman
Selmin : Derya Alabora
İrem : Leyla Tuğutlu
Menekşe : Pınar Dikici
Azmi : Umut Karadağ
Rüya : Süreyya Güzel
Alaz : Olcay Yusufoğlu
Dilşa : Beyza Şekerci
Gürel : Sertan Erkaçan
Gülçin : Ebru Aykaç
Koray : Mert Aydın
Fethi : Uraz Kaygılaroğlu

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen