Cum. Nis 19th, 2024

Eşi ile yaşadığı sorunlarla gündeme gelen emekli Tümamiral İlker Güven, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın ‘gelmedi’ dediği mektubun fotokopisini basın mensuplarına dağıttı.

(CİHAN)

 

9 Temmuz 2008 tarihli ve ‘Sayın Komutanım’ diye başlayan mektupta Sunahanım Güven hakkında dikkat çekici iddialar yer alıyor. Mektubunda “Yoğun meşguliyetiniz içerisinde makamlarınızı şahsi bir konuda rahatsız ettiğim için affınızı dilerim. Ancak konu bir diğer boyutu ile de eşiniz Filiz Hanımefendi ile ilgili olduğu için durumu size bildirmeyi uygun gördüm.” diyen emekli Tümamiral İlker Güven, eşi Sunahanım Güven’den boşanmak üzere gerekli girişimi başlattığını belirtiyor.

Uzun bir zamandır ayrı yaşadığı eşi Sunahanım Güven’in pek çok etik olmayan davranışına bir yenisini eklediğini savunan Güven, mektubuna şöyle devam ediyor: “Ev sahibimizin oğlu olan Kemal Ertürk’ün askerliğini istediği yere yaptırmak amacıyla, eşinizin yakın arkadaşı olduğunu beyanla Kemal’in ağabeyi Selçuk Ertürk’ten tek taş pırlanta bir yüzük ile 20000 YTL talep etmiştir. Bu konuyu Selçuk Ertürk’ten öğrendikten ve olayın doğruluğunu Suna’ya teyit ettirdikten sonra boşanma kararımı kesinleştirdim.”

Sunahamın Güven’in diğer bir tatsız olayının ise Fenerbahçe Orduevi’nin kuaför salonunda cereyan ettiğini anlatan Güven, eşinin Orgeneral Çevik Bir ve emekli Orgeneral Necdet Timur aleyhine propaganda yaptığını ileri sürdü. Eşinin, Çevik Bir ve Necdet Timur’u tarikat bağlantılı işyerlerinde çalışmakla itham ettiğini dile getirdi.

Olayın orada bulunan emekli Orgeneral Timur’un eşi tarafından tespit edildikten sonra tarafına intikal ettirildiğini anlatan Güven, mektubuna şöyle devam etti: “Ben de her iki orgeneralimizden üzüntülerimi ifade ederek özür diledim. Komutanım, arz ettiğim olayların tekerrürün önlenmesi, Silahlı Kuvvetler mensuplarımıza yönelik davranışlarına kısıtlama getirilmesi amacıyla Sunahanım Güven’in, makamlarınızca uygun görülmesi halinde orduevlerine sokulmaması hususunu saygılarımla arz ederim.”

kullan

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen