Per. Mar 28th, 2024

Dünyanın en fazla kullanılan arama motoru olmak ile övünen Google özel günlerde düzenlediği ana sayfası ve doodle adı verdiği özel logoları ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Bugün kaleme aldığı masallar ile tüm dünya çocuklarının kalbini çalan yazar Hans Christian Andersen‘i ana sayfasına ve logosuna taşıyan Google son doodle düzenlemesi ile ilginç bir ilke de imza atıyor. 5 farklı google logosuna birden ana sayfasında yer veren arama motorundan bugün doğum günü olan yazar Andersen’e ait arama sonuçlarına da doğrudan ulaşılabiliyor.

Hans Christian Andersen kimdir?

2 Nisan 1805′te bir ayakkabıcının oğlu olarak dünyaya gelen ve 11 yaşında babasının ölmümü üzerine okulu bırakan Andersen annesiyle birlikte çamaşırcı olarak çalışmaya başladı. 1828′de Kopenhag Üniversitesi’ne girdi.

1829′da ilk önemli yapıtını yazdı. Almanya, Fransa, İtalya, Türkiye ve İngiltere’ye geziler yaptı ve yolculuklarından gezi kitaplarına birçok malzeme çıkardı. Ardarda gelen romanları ile ünlendiyse de asıl başarısını “Kibritçi Kız”, “Küçük Claus ve Büyük Claus” ve “Güzel Prenses ve Bezelye” gibi masalları içeren “Çocuk Masalları” (1835) kitabıyla yakaladı. Masallarının bazılarında iyiliğin ve güzelliğin zaferine olan iyimser bir inanç açığa vurulurken; bazıları da oldukça kötümser ve acıklıydı ve kendi yaşamından güçlü izler taşıyordu.

Kendine özgü masal anlatma yöntemiyle çocuk edebiyatına gerçek bir yenilik getirdi. Gündelik dilin deyimlerini ve kalıplarını kullandı.

1872′ye kadar masal yazmayı sürdüren Andersen 4 Ağustos 1875′te Kopenhag’da hayata veda etti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen