Sal. Nis 23rd, 2024

Polonya Havacılık Ajansı (PAZP), yarın yerel saatle 07.00’den (TSİ 08.00) itibaren ülkenin hava sahasının açılacağını duyurdu.

Açıklamada, meteorolojik koşulların iyileşmesiyle bu kararın alındığı belirtildi.

Bir iyi haber de Norveç’ten geldi. Norveç Havacılık yetkilileri, yarın sabaha kadar hava sahasının açık olmaya devam edeceğini açıkladı.

Öte yandan, Fransız hava yolu şirketi Air France, uzun mesafeli tüm uçuşlarını yarından itibaren başlatacağını, kısa ve orta mesafeli bazı Kuzey Avrupa uçuşlarını ise askıda tutmayı sürdüreceğini duyurdu.

Hollanda Ulaştırma Bakanlığı da bu akşamdan itibaren gece uçuşlarının başlamasına onay verildiğini bildirdi.

Hollandalı yetkililer, dün yolcu uçaklarının uçuşuna izin vermişti.

İNGİLTERE DE İZİN VERDİ

İngiliz sivil havacılık kurumu, ülkenin hava sahasının bu akşam açılması, tüm havaalanlarında karşılıklı uçuşların yerel saatle 22.00’den (TSİ 00.00) itibaren başlatılması kararı aldı.

Ulaştırma Bakanı Lord Adonis’in açıkladığı sivil havacılık kurumunun kararıyla, uçuşlarda bazı ufak kısıtlamaların devam edeceği, ancak en büyük havaalanı Heathrow dahil ülke genelindeki bütün havalanlarının faaliyette olacağı ifade edildi.

İzlanda’daki yanardağ patlaması sonucu oluşan kül bulutlarının en çok etkilediği ülkelerden biri olan İngiltere’nin hava sahasının büyük bölümü yaklaşık 6 gündür kapalıydı. Geçen haftadan bu yana hava ulaşımındaki sorun, aralarında Türk yolcuların da bulunduğu çok sayıda yolcuyu olumsuz etkiledi.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen