Cum. Mar 29th, 2024

İstanbul Müftülüğü, ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl 14-20 Nisan arasındaki haftanın ‘Hz. Muhammed’i daha iyi tanımak, tanıtmak, anlatmak, sevgisini yaymak, dini duyarlılığı ve milli bütünlüğü canlı tutmak, milletin birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek’ amacıyla ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak kutlandığını belirtti. 2010’un, ‘Kur’an-ı Kerim’in dünyayı aydınlatmaya başlamasının 1400’üncü yılı’ olduğunu ifade eden Çağrıcı, bu nedenle bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın ana konusunun ‘Kur’an-ı Kerim’ olduğunu kaydetti.

Bu kapsamda, Kur’an-ı Kerim’in okunması, anlaşılması ve yaşanması amacıyla Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi İstanbul’da da birçok program düzenleneceğini bildiren Çağrıcı, açıklamasında, ‘Kutlu Doğum Haftası ve Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlanmasının 1400’üncü yıl dönümünün ülkemizde ve İslam aleminde hayırlara vesile olmasını, bireysel ve toplumsal hayatımıza, yurdumuza ve dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum’ ifadesini kullandı.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında İstanbul’da şehit aileleri, cezaevi, huzurevi ve esnaf ziyaretleri, panel ve sempozyumların da aralarında bulunduğu çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek. (AYB-TUR-NUR) – İSTANBUL

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen