Çar. Nis 24th, 2024

Maç Tarihi: 17 Nisan 2010 Cumartesi Saat:19:00
MANİSA 19 MAYIS STADYUMUNDAN CANLI MAÇ ANLATIMI

MAÇ SONRASI Değerli futbolseverler Turkcell Süper Lig’de süper heyecan devam ediyor. 30’uncu hafta devam ediyor ve sırada bu sezonun en önemli maçlarından birisi var, Fenerbahçe Beşiktaş maçı var. Fenerbahçe kaybedemez çünkü Bursaspor puan farkını 4’e çıkardı, Beşiktaş kaybedemez çünkü zaten şampiyonluk yarışında iyice geride kaldı ve Galatasaray’ın bile 3 puan gerisinde. İşte böyle bir heyecanla dolu, Türkiye’nin en büyük takımlarından iki tanesinin karşılaşacağı maç yarın (pazar günü) Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadında oynanacak, maç saat 19:00’da başlayacak. Ben Bilal TEYMUR, sizleri bu müthiş heyecanda da haberler.com’a bekliyorum. Hepinize iyi akşamlar, iyi pazarlar sevgili futbolseverler, hoşçakalın, yarın görüşürüz.

MAÇ SONRASI Galatasaray bu galibiyetle çok önemli bir 3 puan aldı, 60 puana geldi, yine 3’üncü kalmaya devam etti ama bu hafta Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan en az bir tanesi kesin olarak puan kaybedecek. Gerçi şampiyonluk şansı pek kalmadı sarı kırmızılıların ama yine de mücadele devam ediyor son hız, belki bir mucize olabilir. Manisaspor ise kümede kalma savaşı veriyor, çok önemli bir 3 puan kaybetti onlar. Şimdi arkalarında Sivasspor ve Dİyarbakırspor var, ikisi de maçlarını henüz oynamadı ama Manisaspor’un bu haftayı, küme düşecek son takımın bir üstünde kalması garanti.

MAÇ SONRASI Değerli futbolseverler bu maç çok temposuz, yavaş ve heyecansız başladı. Galatasaray gol aradı, Manisaspor hiç oynamadı. Galatasaray erken denebilecek bir dakikada buldu golü, sonrasında onlar da sıkmadı kendilerini. İkinci yarı biraz daha iyi geçti, Galatasaray tek golle yetinmedi, ikinci golü aradı, ve Arda’nın çok akıllı ve ustaca vuruşu, Baros’un boş kaleye topu yuvarlamasıyla golü buldu. Sonrasında Manisaspor da biraz bastırdı, ilk yarıda tek pozisyonları vardı, ama ikinci yarıda onlar da pozisyon buldu, ve bir gol de atmayı, aslında attırmayı başardılar. Sadece bir pozisyonda futbolcular kısa bir gerginlik yaşadı, maça damga vuran etkenlerden bir tanesi de iki takımın taraftarları oldu.

90

Hakem Abdullah Yılmaz son düdüğü çaldı, Galatasaray kendisinin attığı 3 golle maçı kazandı.

90

Oyunda artık son saniyeler, Galatasaray top çevirmeye başladı.

90

Bu arada maçta tansiyon da yükseldi, Manisasapor’luların Baros’a çok sert girdiği pozisyonda tüm futbolcular aynı yere toplandı.

90

Galatasaray yedek kulübesinde tüm oyuncular ayakta, nefes nefese seyrediyorlar maçı…

90

Hakemden 3 dakikalık uzatma işareti var.

90

Galatasaray’ın ani atağında Baros sağdaki Keita’nın koşu yoluna çok iyi bir top attı, Keita iyi ortaladı ama hiçbir futbolcuya gelmedi.

89

Galatasaray kornerden sonuç alamadı. Milan Baros biraz önceki pozisyonda gerçekten çok zekice takip etti topu, Milan Baros çok golcü bir oyuncu ama pozisyonlar kendisine tesadüfen gelmiyor, nerde duracağını, topun nereye geleceğini çok iyi biliyor Milan Baros.

88

Milan Baros yakaladı bu kez pozisyonu, ceza sahası önünde kendisine çıkarılan topta Baros müthiş bir şut çıkardı, kaleci güçlükle kornere çeldi.

86

Manisaspor’da ikinci oyuncu değişikliği… Mehmet Nas çıkıyor, Gabriel giriyor.

85

TOP DİREKTEN DÖNDÜ!!! ELANO İNANILMAZ KAÇIRDI!!! Galatasaray atağı soldan geliştirdi, Dos Santos çok güzel çıkardı içeri, Elano tam kale önünde bomboş pozisyonda kontrol etmeden vurdu ve top direkte patladı.

84

Galatasaray’ın sağdan yaptığı atak hazırlığında Keita topu ceza sahası önündeki Mustafa’ya çıkardı, Mustafa iyi kullanamadı topu.

82

Galatasaray’da Dos Santos, düdükten sonra topa vurunca sarı kartı gördü.

81

Manisaspor’un önemli atağında Simpson sağda son çizgide müthiş hareketlerle geçti rakiplerini, Isaac’a çıkardı, İsaac ceza sahası içinde bomboş durumda önce kontrol etti, sonra vurdu ama az farkla aut.

81

Galatasaray’da ikinci oyuncu değişikliği. Tahmin ettiğimiz gibi Sabri çıkıyor, Emre Güngör giriyor.

80

Galatasaray’da Emre Güngör oyuna girme hazırlığında, Sabri çıkabilir.

79

Sabri ikinci yarıda çok kötü. Çok top kaybı yaptı, kademeye girmiyor, ve çok geç dönüyor ataklardan.

78

Manisaspor atağında yine sol taraf bomboş kaldı, bu kez Eren aldı topu, o orta yapamadı ama korner oldu, hem bu pozisyonda, hem de gol olan pozisyonda iki şutu tribünlere giden Sabri bölgesini bomboş bıraktı ve belki de takımını zora soktu.

76

Galatasaray’ın net atağında Mustafa saro ceza sahası yarım yuvarlağı önünde bir pas aldı, topu önce kontrol edemedi ama kontrol edemediği top bir anda kendisine pozisyon yarattı boş alana giderek. Mustafa içerdeki Baros’u çok iyi gördü ama savunma son anda araya girdi.

74

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mehmet Topal kendi kalesine attı, farkı bire indirdi!!!! Manisaspor’un soldan gelişen atağında önce Simpson ortadan hareketlendi, ona gelmedi top, Manisaspor’lu oyuncu soldaki derin boşluğu mükemmel gördü, orda Momha hareketlendi topa, Momha çok güzel bir orta yaptı, kafalardan seken top Mehmet Topal’dan filelerle buluştu.

72

Şimdi kendilerine ayrılan bölümü tıklım tıklım dolduran Galatasaray’lılar artık iyice sevinç gösterilerine yoğunlaştı, ellerinde atkılar var, ve bazıları tişörtlerini çıkardı, bazıları meşale yaktı.

70

Hakemden ikinci çok çok kritik ofsayt kararı. İlk yarıda Manisaspor’da Simpson kaleciyle başbaşa kalmıştı, çok müsait pozisyondaydı ama hakemin ofsaytı kararı vardı, o karar tek başına gündem oluştururdu, ama şimdi ikinci ofsayt kararı ve o da çok tartışmalı, bu kez İsaac kaleciyle başbaşaydı…

68

Arda kanayan yaraya dönüştü Galatasaray’da. Oyundan çıkarken bazı taraftarlar ona “büyük kaptan” tezahüratları yapıyordu, Arda alkışladı bu tezahüratları, ama bir anda çok yüksek sesli ıslıklamalar yükseldi tribünden.

67

Galatasaray’da ilk oyuncu değişikliği. Kaptan Arda çıkıyor, Mustafa giriyor.

64

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!! Arda çekti şutu, boş kaleye giden topa Baros dokundu, ve deplasmandaki ilk golünü attı. Arda sol taraftan aldığı derinlemesine pasta kaleci çıkıştı, Arda çok profesyonle şekilde, çok soğukkanlılıkla ayağının dışıyla dokundu, Baros arkadan koştu ve boş kaleye giden topu hızlandırarak golü kendisine yazdırdı.

63

Manisaspor’da Ergin ve Isaac çok önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Manisaspor’un soldan gelişen atağında önce orta yapılamadı, daha sonra ön tarafa dönen oyunda çok havalandı top, Isaac ve Ergin kontrol etti ama iyi bir vuruş yapamadılar kale önündeki uygun pozisyonda.

61

Hakemin bu maçtaki üçüncü elle oynama düdüğü bu kez Manisaspor’lu oyuncuya çalındı.

60

Manisaspor’da ilk oyuncu değişikliği. Mehmet Güven çıkıyor, Ergin giriyor.

59

Bu kez Manisaspor’un çok hızlı gelişen atağında Isaac sağdan derinlemesine bir pas aldı, Aykut’la beraber topa koştu, Aykut son anda rakibinden önce topu aldı, Isaac yerde kaldı hakemin kararı devam.

57

Galatasaray üç tanesi Arda’yla, bir tanesi Dos Santos’la üst üste tam 4 korner kullandı, hiçbirinden sonuç gelmedi.

55

BAROS İNANILMAZ KAÇIRDI İNANILMAZ!!!!!! Milan Baros’un kendisi bile şok oldu, Baros rakip ceza sahası önündeydi, rakipleri paslaşırken hata yaptı ve top kendisine geldi, Baros önce bir rakibini, sonra kaleciyi geçti, artık önünde bomboş bir kale duruyordu ama Baros dengesini kaybetti, yere düştü ve son vuruşu yapamadı.

53

Galatasaray’da da Arda bu maçta oldukça mutsuz görünüyor, o elektriği net bir şekilde veriyor kaptan, hatta maçtan önce ısınırken taraftarlar onu tribüne çağırmış, ama o gitmemişti.

52

Galatasaray’da yine Keita sahnede, takımını taşımaya devam ediyor, Keita üst üste 3 ver kaç yaparak gitti ceza sahasına doğru, içeriye çıkardı ama rakibi Baros’tan önce davrandı ve vuruş yapmasına izin vermedi.

50

İlk yarının özetini uzun uzun yaptık, ama aslında ilk yarı gerçekten çok kötü geçti futbol olarak, hatta bir taraftarın tribünde uzun uzun esnemesinden de bahsetmiştik, ikinci yarı da o görüntüde başladı, hiç hareket yok, hiç mücadele yok oyunda, futbol bu olmamalı.

49

İkinci yarının ilk tehlikesini de Arda yakaladı Galatasaray’da. Arda’nın sağdan yaptığı tehlikeli ortaya kimse dokunmadı.

48

Değerli futbbolseverler bu arada tribünde de bir pankart açıldı, ve üzerinde “Esra, benimle evlenir misin?” yazıyor, imza Selçuk. Bu tip pankartlar bayağı bir moda oldu, bu moda Manisa 19 Mayı stadında da devam ediyor.

47

İkinci yarıda iki takımda da oyuncu değişikliği yok.

46

Hakem Abdullah Yavuz’dan ikinci yarının da ilk düdüğü geldi, Manisaspor başladı bu kez maça…

45

Manisaspor’un son saniyelerdeki atağı bir ofsaytla bitti, hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. Değerli futbolseverler bu maç Galatasaray’ın çok büyük baskısıyla başladı, Manisaspor bu baskıya cevap vermedi, ve sanki vermek için de hiç uğraşmadı. Oyun boyunca sadece bir kez önemli bir fırsat yakaladılar, onu gole çeviremediler. Ama son dakikalarda çok önemli bir pozisyonda Manisaspor’lu Simpson ceza sahası içinde topla beraber tek başına kalecinin karşısında buldu kendini, hatta yanında bir arkadaşı daha vardı, ama hakem ofsayt düdüğünü çaldı, bu pozisyon gündemi çok meşgul edebilir. Galatasaray ise bastırdı, bir ara topla oynama yüzdesi 70’e kadar çıktı, ama hızlı oynamadı, sadece özellikle sağdan ortalarla gol aradı, ve sağdan kullanılan bir serbest vuruşta golü buldu. Oyunda hiç sertlik veya gerginlik olmadı. İkinci yarıyı bekliyoruz.

45

Hakemden 1 dakikalık uzatma işareti geldi.

45

Değerli futbolseverler bu maçta tribünler pek coşamadı, heyecanlanamadı, ama şu anda görüntülere çok dikkat çekici şekilde esneyen bir taraftar takıldı, gerçekten bu maç bir taraftarın uykusunu getirecek şekilde geçti ilk yarıda.

43

Manisaspor’un sağdan kullandığı kornerde ceza sahasına orta yapıldı, bu ortayı Hakan soldan kornere gönderdi bu kez, ikinci kornerden de sonuç gelmedi.

41

Milan Baros bir rakibiyle beraber kale önündeydi, soldan bir orta yapıldı kendisine, Baros yerde kaldı, topu kaleci kaptı ve Baros penaltı itirazlarını abartınca sarı kartı gördü.

41

Galatasaray’da Baros, biraz önce gole yaklaşmıştı. Eğer atabilseydi bu sezon deplasmanda attığı ilk gol olacaktı çünkü Milan Baros bu sezon attığı tüm golleri kendi evinde attı.

40

Galatasaray’da sağdan orta yapan isim bu kez Sabri oldu, Keita top bekledi, ama Sabri Keita’nın çok uzağına attı. Keita hareketlenmedi bile…

39

Manisaspor’un bulduğu en tehlikeli pozisyonu Mehmet Nas yakaladı. Sağdan gelen ortada çizgi halindeki savunma ve Manisaspor’lular kalenin tam önüne gitti, o arkada kaldı, tek başına pozisyonda, bomboş şekilde topu aldı, yükseldi ama çok kötü bir vuruş yaptı.

38

Maçın gol hariç şu ana kadar en tehlikeli pozisyonunda Arda Baros’a çok güzel bir ara pas attı, Baros ceza sahasına girer girmez çok dar açıdan vurdu, kaleci biraz öndeydi ama Baros kaleyi tutturamadı.

37

Galatasaray’da şu ana kadar hiç sahne almayan Dos Santos sağ tarafta aldı topu, orta yapmadı, aşağı doğru indi, iki rakibinin karşısında sol ayağıyla çekti şutunu, top çok kritik şekilde az farkla auta çıktı.

35

Manisaspor evinde oynadığı son 11 maçta hiç mağlup olmadı. Bu maçlar 2010’da oynandı. Manisaspor bu maçlarda 7 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Bu maçların 7 tanesi lig, 4 tanesi Ziraat Türkiye kupası. Ama Manisaspor şu anda geride ve sahada hiç yok.

34

Galatasaray atağında Keita bu kez sol tarafa geçti, Arda’ya harika bir topuk pası çıkardı, Arda 2 rakibi arasında orta yapamadı.

33

Galatasaray’da önce Keita, sonra Arda iki orta denedi ama kimseye çarpmadı top. Bu maçta özellikle Baros’a orta yapılıyor ama Galatasaray forvetleri onu henüz topla buluşturamadı. Geçen maçta bu ortalardan gelen asistle tam 3 gol atmıştı Baros.

32

Topla oynama oranları şu ana kadar Manisaspor %38 ve Galatasaray %62 şeklinde oldu.

31

Galatasaray Milan Baros, bu kez atak sırasında olmasa da yarım saat içinde iki kez elle oynadı…

29

Manisaspor atağında sol tarafta Güven son çizgiye inmeye hazırlanırken rakibiyle girdiği mücadelede hakem faul düdüğünü çaldı.

27

Manisaspor ise son 4 maçta hiç gol yememişti, son 3 maçı da 0 – 0 bitmişti Manisaspor’un, bu da 5”inci maçta yedikleri ilk gol oldu.

25

Keita bu sezon Galatasaray’ı bir çok maçta taşıdı. Tam 9 asist yaptı sezon boyunca, ve bu akşamkiyle beraber 5 gol attı.

24

Şimdi Manisaspor atak olan taraftı, kullanılan kornere Hüseyin yükseldi ama top kalecide kaldı.

23

Galatasaray’da Keita yine sağdan geldi, cesza sahası içinde Baros vardı, kaleci de öndeydi, bu kez orta şut karışımı yaptı, top ne kaleye ne de Baros’a gitti.

22

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ortaları sıralayan Keita bu kez golü attı. Hüseyin’in kart gördüğü pozisyonda Galatasaray ceza sahasının sağ çizgisinin altından serbest vuruş kazandı, Caner geçti topun başına, yerden ceza sahasının önüne, Elano’ya çıkardı, Elano yerden vurdu, Keita golü çok güzel attı.

21

Maçın ilk sarı kartı Manisaspor’dan Hüseyin’e çıktı. Hüseyin Baros’la girdiği mücadeledi rakibine arkadan yaptığı müdahaleyle gördü kartı.

20

Galatasaray’da yine Keita sağ taraftan götürdüğü topta yaptı ortasını, ama bunu da savunma karşıladı. Galatasaray’ın yaptığı ortaların yarısı sadece Keita’ya ait…

18

Maçta zaten pek bi hareket yoktu, şimdi oyun iyice yavaşladı, tempo da dibe vurdu…

17

Galatasaray atağında Nizamettin topu orta yapmaya hazırlanan Mehmet Topal’dan alınca atak Manisaspor’a döndü ama onlar da topu orta sahadan ileri taşıyamadı.

15

Manisaspor taraftarları bu sezon takımlarını neredeyse tüm maçlarda yalnız bırakmıştı, tribünler hiç dolmuyordu ama bu maçta, tribünler maçın başalmasına yarım saat kala iğne atılsa düşmeyecek duruma geldi.

14

Galatasaray’ın sağdan gelişen atağında ceza sahası önünde biraz uzak mesafedeki Caner aldı topu, ama ceza sahasında pas bekleyen arkadaşları dururken Caner yine vurmayı denedi, yine tribünlere gönderdi.

14

Bu dakikaya kadar Manisaspor hiç ceza sahasına orta denemedi, Galatasaray ise yaptığı 8 ortadan 1 tanesini ceza sahasına gönderdi.

13

Keita’dan bir orta daha geldi sağ kanattan, bu kez Baros’u görmek istedi Keita ama bu orta da auta çıktı yerden…

12

Manisaspor ataktaydı, uzun süre Galatasaray ceza sahası önünde oynanan atakta Galatasaray savunmacıları sol tarafta topu kapıp uzaklaştırmayı başardı.

11

Galatasaray’da Keita sağdan bir orta daha yaptı, top kimseye çarpmadan sola gitti, Caner koşarak gelişine vurdu ama tribünlere gönderdi.

10

İlk 10 dakikada Manisaspor kontrollü ve kendini yormak istemeyen bir görüntü çizdi. Galatasaray bir erken gol bulma düşüncesinde…

9

Milan Baros da bu sezon Turkcell Süper Lig’de Hat – Trick – Hero yapan üçüncü oyuncu oldu geçen hafta. Diğer iki oyuncu eski Galatasaray’lı Nonda ve Trabzonspor’lu Egemen.

8

Galatasaray’da Baros atağı buldu, ceza sahasının önünde önce göğsüyle indirdi, sonra yarım voleyi vurdu ama hakemin elle oynama düdüğü var.

7

Galatasaray şu ana kadar ligde Manisaspor’a hiç yenilmedi sevgili futbolseverler. Yapılan 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

6

Manisaspor’un ilk atağında Güven, savunma arkasına atılan hızlı topa kendisi de çok hızlı koştu, çok dar açıda yetişti, bekletmeden vurdu ama kalecinin üstüne…

5

İlk tehlikeyi Galatasaray’da Keita sağdan yarattı. Geçen haftaki maçta bu pozisyonlardan 3 gol yaratmıştı. Şimdi de önce rakibini geçti, sonra orta yaptı ama az farkla aut.

3

İlk atağı, ilk vuruşu yapan Galatasaray yaptı, soldan üst üste kullanılan taç atışlarından sonra Arda’nın içeriye çıkarmak istediği topta savunma araya girdi.

2

Çok önemli bir maç bu iki takım açısından da, Galatasaray puan kaybederse zaten çok çok zora giren şampiyonluğu iyice mucizelere kalacak, Manisaspor kaybederse küme düşme potasına biraz daha yaklaşacak.

1

Hakem Abdullah Yılmaz ilk düdüğünü çaldı, ve maç başladı. Yine her zamanki gibi bol pozisyonlu, bol gollü, dostluk içinde geçecek bir maç olmasını diliyoruz.

MAÇ ÖNCESİ Futbolcular sahaya çıktı, istiklal marşı okundu, maçın başlamasına saniyeler kaldı.

MAÇ ÖNCESİ İyi akşamlar sevgili futbolseverler, iyi hafta sonları. Manisa 19 Mayıs Stadı’nda tribünler tıklım tıklım dolu. Her iki takımın da taraftarları var. Manisa’da güneşli, çok güzel bir hava var, futbolcular şu anda sahada ısınıyor. Kadroları birazdan sizlere aktaracağız.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen