Cum. Mar 29th, 2024

İsrail, insani yardım gemilerini vurdu: En az 2 ölü, 30 yaralı


MAVİ YOLCU GEMİSİ(CİHAN)- İsrail güçleri, ‘Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım’ kampanyası kapsamında Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya ateş açtı. En az 2 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, İsrail askerleri helikopterle gemiye inerek ateş açtı. Saldırı sırasında 2 kişi öldü, en az 30 kişi yaralandı. Gemilerden geçilen ilk görüntülerde, bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü. İnsani yardım filosundaki gemilerden sadece ‘Mavi Marmara’ gemisiyle bağlantı kurulabilirken, şu an bu gemi ile de bir bağlantı kurulamıyor. Görüntülerde çok sayıda yaralının yerlerde yattığı görülüyor.

Gazze’deki Hamas hükümetinin lideri İsmail Haniye, İsrail güçlerinin Gazze’ye yardım getiren gemilere müdahalesini kınadı. Haniye, İsrail’in, ‘Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım’ kampanyası kapsamında Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya İsrail’in müdahelesini ‘acımasız bir saldırı’ olarak yorumladı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen