Cum. Nis 19th, 2024

İsrail’de özel bir televizyon kanalı, İsrail askerlerinin Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısında en az 16 kişinin öldüğünü bildirdi.


İsrail güçlerinin, ”Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya müdahale ettiği, ilk belirlemelere göre 16 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

İŞTE SALDIRI ANI – VİDEO


İsrail askerlerinin botlardan Filistin’e yardım götüren gemiye çıkış anı. İsrail askerlerinin gemiye çıkmasının ardından yardım gönüllüri, ‘İsrail askerleri gemiyi ele geçirdi.’ anonsu yaptı.

İŞTE SALDIRI ANI – VİDEO
Yardım organizasyonunu düzenleyen İHH insani yardım kuruluşunun internet sitesi ve TV NET’in haberine göre, İsrail askerleri, helikopterle gemiye inerek ateş açtı. Televizyonlarda yer alan haberlerde de bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü.

Daha önce insani yardım filosundaki gemilerden sadece ”Mavi Marmara” gemisiyle bağlantı kurulabilirken, şu an bu gemi ile de bir bağlantı kurulamıyor.

BAŞBAKANLIKTA TOPLANTI

Başbakan Vekili Bülent Arınç’ın başkanlığında, İskenderun’daki askeri birliğe saldırı ve İsrail’in yardım gemilerine müdahalesinin değerlendirildiği bir toplantı yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, Başbakanlık Merkez Bina’da saat 07.20’de başlayan toplantıya, Başbakan Vekili Bülent Arınç ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz ve Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Nusret Güner ile ilgili bürokratlar katıldı.

-LEVİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILIYOR-

Dışişleri Bakanlığının, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levi’yi Bakanlığa çağıracağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Brezilya’dan ABD’ye geçmekte olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuyu yakından takip ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bilgilendirdi.

Yardım gemilerinden doğrudan bilgi akışının devam ettiği, gelişmeler hakkında arama kurtarma merkezinden kriz masasına ulaşan bilgilerin değerlendirildiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığının, kısa bir süre içinde olayla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

-TÜRK MİLLETVEKİLİ KAPLAN DA VAR-

Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoda yer alan gemilerden birinde, İsveç Meclisi’nde bulunan Türk Milletvekili Mehmet Kaplan da bulunuyor.

Mehmet Kaplan’ın İsveç’te yaşayan ailesi ve yakınları, İsrail’in gemilere müdahale etmesinden sonra Kaplan ile telefon görüşmesi yapamadıklarını bildirdi.

Ancak Kaplan’ın, daha sonra mensubu olduğu İsveç Çevre Partisi ile telefon görüşmesi yaparak, İsrail askerlerinin gemilere müdahale etmeye başladığını ve gemilere girdiklerini haber verdiği öğrenildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen