Cts. Nis 20th, 2024

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nin (NBA) 2009-2010 sezonu şampiyonu Los Angeles Lakers oldu.

 

NBA LAKERS
NBA LAKERS

NBA’de sezonun şampiyonu, TSİ sabaha karşı yapılan Los Angeles Lakers-Boston Celtics maçıyla belirlendi. Final serisindeki 7. maçında Boston temsilcisini 83-79 mağlup eden Lakers, seride 4-3’lük üstünlük elde ederek, şampiyonluk yüzüğüne sahip oldu.

Los Angeles’taki Staples Center’da oynanan maçta 23 sayı, 15 ribaunt ve 2 asist ile mücadele eden Lakers’ın 32 yaşındaki yıldızı Kobe Bryant, ”En Değerli Oyuncu (MVP)” ödülünü alırken, lig tarihindeki beşinci şampiyonluğunu gördü ve efsane oyuncular Kerim Abdul Jabbar ile Michael Jordan‘ın altı şampiyonluk rekoruna bir adım daha yaklaştı.

Serideki 3-3’lük beraberliği bozacak ve şampiyonu belirleyecek son karşılaşmada, NBA’in en büyük iki takımı da savunmaya ağırlık vererek mücadele edince mücadele sayı olarak cılız kaldı ve 100’lü yüksek rakamlara ulaşılamadı.

İlk yarısı 40-34 Boston Celtics’in üstülüğü ile sona eren, son periyodun ortalarına kadar yeşil beyazlıların liderliğinde giden karşılaşma, Lakers’ın ”veteran” yıldızı Derek Fisher’in, bitime 6.12 dakika kala attığı kritik üçlükle yakaladıkları 64-64’lük beraberlik sonrası ev sahibi Los Angeles ekibi lehine döndü.

Zaman zaman oyuncular arasında gerginliklerin yaşandığı, her iki takım antrenörlerinin de sık sık hakemlere itiraz ettiği final serisinin yedinci karşılaşmasında, ilk yarıyı 8 sayı gibi düşük bir rakamla tamamlayan yıldız oyuncu Bryant, son 5 dakikada yeteneğini ortaya koydu ve 7 sayı üreterek takımına üst üste ikinci şampiyonluğu kazandırmayı başardı.

Lakers’da karşılaşmayı, Ron Artest 20, İspanyol yıldız Pau Gasol 19, Derek Fisher ise 10 sayı ile tamamladı. Los Angeles ekibinin toplamda aldığı 30 ribaunttan 23’ünün ofansif ribaunt olması da karşılaşmanın Lakers’ın lehine sonuçlanmasında önemli bir etken oldu.

Doğu Konferansı’nın en önemli ekiplerinden Celtics’de ise Boston’daki karşılaşmaların önemli ismi Kendrick Perkins’in sakatlığı oyun planlarının bozulmasına neden oldu.

Sadece ilk 5’te değil, kenarda da önemli oyunculara sahip olan ligin ”en geniş kadrolu takımı” olarak bilinen Celtics’de Paul Pierce 18, Kevin Garnett 17, Rajon Rondo 14, Ray Allen ise 13 sayıyı karşı potaya bıraktı. Kendrick Perkins’in yerine ilk beşte oyuna başlayan Rasheed Wallece ise 11 sayı attı.

Celticsli oyuncular ilk üç periyottaki istekli oyunu, son periyotun ortalarından itibaren, aynı zamanda ligin ”en yaşlı takımı” olarak da bilien yeşil-beyazlılar da yerini yorgunluğa bıraktı.

Paul Pierce’ın 4, Kevin Garnett ve Rasheed Wallece’ın 5’er faulle son dakikalara girmeleri de mağlubiyette etkili oldu.

Son 3 yılda ikinci kez finallerde karşılaşan iki ekibin serideki 7. buluşmasının ardından Lakers, 16. şampiyonluğunu ilan ederken, Boston Celtics ise 18. şampiyonluğunu kaçırdı.

1978’den bu yana ‘7. maça taşınan hiçbir final serisini misafir takımın kazanamaması’ geleneği, bu yıl da bozulmadı. Lakers, rakibiyle girdiği 12. final serisi mücadelesinden 3. kez galip ayrıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen