Cum. Mar 29th, 2024

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’ndeki Seyrantepe Barajı’nın güvenliğini sağlayan time PKK’lı teröristler tarafından pusu kuruldu. Teröristlerin açtığı ilk ateşte 2 asker şehit oldu, 1 sivil kadın öldü. Çatışmada, karakola komutanı astsubay ile 4 sivil de yaralandı.


Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nin Tunceli sınırında bulunan Yoğunağaç Köyü’ndeki Seyrantepe Barajı’nın uzak korumasını sağlayan askeri tim görevden dönerken PKK’lı teröristler tarafından pusu kuruldu. Teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ilk ateşte 2 asker şehit olurken, karakol komutanı astsubay yaralandı. Teröristlerin açtığı ateş sırasında bölgedeki tarlalarda çalıştıktan sonra sepetli motosikletle seyir halinde olan sivil vatandaşlar da hedef oldu. PKK’lı teröristlerin silahlardan çıkan kurşunlarda motosiklette bulunan Zekiye Gezer isimli kadın hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı. Yoğuağaç Jandarma Karakolu’ndan askerler de hemen bölgeye giderek PKK’lı teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışma sürerken, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar çatışma bölgesine indirildi. Süper Kobra tipi helikopterler de PKK’lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı. Bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Çatışmada yaralanan astsubay ile durumu ağır olan 1 sivil çocuk askeri helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne götürüldü. Sivil 3 yaralanın tedavisinin Karakoçan Devlet Hastanesi’nde sürdüğü kaydedildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen