Per. Nis 25th, 2024

Fransa’nın ardından bir dev daha Dünya Kupası’na veda etti. Slovakya’ya 3:2 mağlup olan son şampiyon, grubu sonuncu olarak tamamladı. Böylece dört yıl öncesinin iki finalisti de evine erken döndü. F Grubu:
Slovakya 3 – italya 2

Goller: 1:0 Robert Vittek (25. Dak.)
2:0 Robert Vittek (73. Dak.)
2:1 Antonio Di Natale (81. Dak.)
3:1 Kamil Kopunek (89. Dak.)
3:2 Fabio Quagliarella (90+ 2. Dak.)
Stad: Ellis Park Stadı, Johannesburg
Seyirci: 53 bin 412
– italya’da hüzün, Slovakya’da sevinç gözyaşları. Güney Afrika’da devam eden 2010 FıFA Dünya Futbol Şampiyonası’nda büyük bir sürpriz daha yaşandı ve son şampiyon italya, gruptan çıkamayarak turnuvaya veda etti. Maçın büyük bir bölümünü kontrol altında tutan Slovakya, her iki yarıda Robert Vittek’le bulduğu gollerle italya’yı dağıttı. Maçın son on dakikasında maça asılan italyanlar iki gol bulsa da mağlubiyetten ve elenmekten kurtulamadı. Maçtan sonra italyan futbolcular üzüntüden gözyaşlarına hâkim olamadı. Sahanın diğer yarısındaysa sevinçten ağlayan Slovak futbolcular vardı.

– Fenerbahçeli Stoch göz doldurdu. Slovakya’nın şampiyonada oynadığı ilk iki maçta yedekte olan Fenerbahçe’nin yeni transferi Miroslav Stoch, italya karşısında 90 dakika forma giydi. Sol kanatta başarılı bir performans ortaya koyan ve italyan defansının sağını sürekli meşgul eden Stoch’un özellikle takımının sol kanattan kazandığı duran topları da kullanması dikkat çekti.
Bir sonraki sayfa: Paraguay- Yeni Zelanda maçı

Paraguay 0 – Yeni Zelanda 0

Gol: Yok
Stad: Peter Mokaba Stadı, Polokwane
Seyirci: 34 bin 850

– Paraguay sessiz sedasız lider! F Grubu’nun diğer maçında Yeni Zelanda ile karşılaşan Paraguay, elde ettiği golsüz beraberliğin ardından 5 puanla grubun lider olarak tamamladı ve Slovakya ile birlikte ikinci tura adını yazdırdı.
F Grubu’nda nihaî puan durumu:
Takım Puan
1. Paraguay 5
2. Slovakya 4
3. Yeni Zelanda 3
4. italya 2
bir sonraki sayfada: Cuma gününün programı

Cuma gününün programı:
2010 FıFA Dünya Şampiyonası’nda grup maçları 25 Haziran Cuma günü G ve H Grubu’ndaki karşılaşmalarla tamamlanacak.

– Brezilya ve Portekiz elele ikinci tura… G Grubu’nda son maçlar öncesi manzara aslında son derece açık. ilk iki maçını kazanan Brezilya, ikinci turu garantiledi. 4 puanlı Portekiz ise Kuzey Kore’ye attığı 7 golün ardından muhteşem bir gol averajına sahip. Bu iki takım TSi 17’de Durban’da antrenman maçı havasında geçecek bir maçta karşı karşıya gelecek. Grubun diğer maçındaysa aynı saatte Nehspruit’te K. Kore ile Fildişi Sahili kozlarını paylaşacak. Gruptaki puan ve averaj durumu dikkate alındığında Fildişi’nin tur şansı hemen hemen yok gibi.
Son maçlar öncesi G Grubu’nda puan ve averaj durumu:
Takım Puan Av.
1. Brezilya 6 5:2
2. Portekiz 4 7:0
3. Fildişi Sahili 1 1:3
4. K.Kore 0 1:9
– ispanya lidere karşı! Şampiyonanın mutlak favorilerinden ispanya, H Grubu’nun lideri Şili karşısında ikinci tur kapısını aralamaya çalışacak. TSi 21:30’daki müsabaka Pretoria’da oynanacak. Grubun diğer maçındaysa aynı saatte isviçre ile Honduras, Bloemfontein’da karşı karşıya gelecek. ispanya’nın puan kaybı ve isviçre’nin galibiyeti durumunda, Matadorlar turnuvaya veda etmek zorunda kalacak. Ancak ikinci turu garantileyen Şili’nin, ispanya karşısında yıldız oyuncularını dinlendirmesi kuvvetle muhtemel. Bu durumda ispanya, rakibi karşısında çok fazla zorlanmayabilir.

Son maçlar öncesi H Grubu’nda puan ve averaj durumu:
Takım Puan Av.
1. Şili 6 2:0
2. ispanya 3 2:1
3. isviçre 3 1:1
4. Honduras 0 0:3

© Deutsche Welle Türkçe
Derleyen: Murat Çelikkafa
Editör: Değer Akal

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen