Cum. Nis 19th, 2024

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristler tarafından güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu 1 astsubay şehit oldu, 1 subay yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Şemdinli’nin dağlık arazi kesiminde bugün, güvenlik güçlerince icra edilen faaliyet esnasında, terör örgütü mensupları tarafından uzak mesafeden açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olduğu, 1 subayın yaralandığı bildirildi.
Hakkâri’de sınırda devriye görevini yapan askerlere terör örgütü tarafından uzun namlulu silahla yapılan saldırıda 1 astsubay şehit olurken 1 üsteğmen yaralandı.

Hakkâri Valisi Muammer Türker konuyla ilgili yaptığı açıklamada, saat 13.00 sıralarında Şemdinli ilçesi Ortaklar köyü kırsalında sınır görevini yürüten askeri birliğe bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlara açılan ateş sonucu 1 astsubay şehit olduğunu 1 üsteğmenin ise hafif şekilde yaralandığını belirtti. Vali Türker, şehit ve yaralı olan askerlerin helikopterle Fatih Kışlası’na oradan da ambulansla askeri hastaneye kaldırıldığını söyledi. Yaralı subayın hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.

HAKKARİ’NİN ÇUKURCA İLÇESİNDE PATLAMA

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nin Irak sınırına 5 km mesafede bulunan ve askeri birliklerin konuşlandığı Darsinki Tepesi’ne sivil aracın geçişi sırasında büyük bir patlama oldu.

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nin Irak sınırına 5 km mesafede bulunan ve askeri birliklerin konuşlandığı Darsinki Tepesi’ne sivil aracın geçişi sırasında büyük bir patlama oldu. Patlamada can kaybının olmadığı açıklandı.

-VALİ TÜRKER: CAN KAYBI YOK-

Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamada can kaybının olmadığını açıkladı. Vali Türker, patlamanın sivil bir aracın geçişinden sonra meydana geldiğini ve can kaybının olmadığını söyledi. Türker, “Orası askeri üst bölge olarak kullanılıyor. Bu bölgede Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin döneminde döşenmiş mayınlar da halen bulunuyor. Patlamaya neden olan mayın mı yoksa başka bir cisim mi araştırılıyor” dedi. Öte yandan Hakkari’de helikopter hareketliliği yaşanıyor. Sınır bölgesinde gelen helikopterler Hakkari Fatih Kışlasına inerek tekrar sınır boylarına yöneliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen