Cum. Nis 19th, 2024

İki Petrol Firması İran’la İşlerini Durdururken BAE’de de Bazı İran Firmalarının Hesaplarının Dondurulması Kararı Alındı

BM’de İran’a karşı yeni yaptırım kararları alınması, ABD ve AB’nin bu ülkeye karşı ayrıca kendi ek yaptırımlarını başlatma kararı almaları sonrasında iki önemli petrol firması İran ile iş yapmayı durdururken BAE’de de bazı İran firmalarının hesaplarının dondurulması kararı alındı.

Fransa’nın Total firması İran’a benzin ve diğer rafineri ürünlerinin satışını durdurduğunu açıklarken İspanya‘nın Repsol firması da, İran’daki Güney Pars gaz sahasının işletilmesi projesi ile ilgili kontrattan çekildiğini bildirdi.

Bu iki firmanın, İran ile iş yapmayı kesen firmalar arasına eklenmesi, İran’a yönelik ekonomik baskıyı daha da arttırırken bu ülkeye yönelik bir darbe de Birleşik Arap Emirlikleri’nden geldi. BAE Merkez Bankası, 9 Haziran tarihli BM Güvenlik Konseyi kararı ile hedef alınan onlarca firmaya ait banka hesaplarının dondurulması konusunda mali kuruluşlara direktif verdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen