Per. Mar 28th, 2024

AA muhabirinin edindiği ilk bilgilere göre, Halkalı askeri lojmanlardan personel alan sivil plakalı servis otobüsü, Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçerken patlama meydana geldi.
Patlamanın ardından, hastaneye kaldırılan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik ile uzman çavuşlar Çağlar Bölük, Uğur Ekir ve bir askeri personelin kızı Buse Sarıyağ (17) hayatını kaybetti.
Olayda 2’si ağır 12 personelin de yaralandığı bildirildi.
Polis ekipleri olay yerinde ve hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, sivil polis ekipleri de mezarlık çevresinde araştırma yapıyor.

‘Saat 07.10 sıralarında ikinci viteste seyir halindeydim. Araçta birden patlama oldu. Yaralılara yardımcı oldum. 10 yaralı çıkardığımı hatırlıyorum. Otobüsün orta sıralarında oturan 17 yaşlarında genç bir kız vardı. Onun durumu ağırdı, sonradan öldüğünü öğrendim. Araçta 30-35 kişi vardı zaten. 6 aydır bu güzergahta çalışıyorum. Bu patlamanın ardından araç komutanı birkaç el ateş etti. Yardım çağrısında bulundu.’ Öte yandan, patlamada ağır hasar gören otobüsün araç komutanı olay yerinden kaçan mavi gömlekli bir kişi gördüğünü, havaya ateş açtığını, bu kişinin olayın faili mi yoksa korktuğu için kaçan bir vatandaş mı olduğunu anlayamadığını söylediği öğrenildi. Olayda hayatını kaybedenlerden Uğur Eker’in evli, 7 ve 14 yaşlarında 2 çocuk babası olduğu, bir yakının düğünü için yarın izne çıkacağı öğrenildi.

(BAĞ-YCL-KÖS-SA) – İSTANBUL

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen