Per. Mar 28th, 2024

Stat: Green Point

Hakemler: Pablo Pozo (Şili), Patricio Basualto (Şili), Fransisco Mondria (Şili)

Kamerun: Hamidou Souleymanou, Stephane Mbia, Landry Nguemo, Nicolas Nkoulou (Dk. 74 Rigobert Song), Benoit Assou-Ekotto, Geremi, Jean Makoun, Alexandre Song, Samuel Eto’o, Eric Choupo-Moting (Dk. 71 Mohamadou Idrissou), Gaetan Bong (Dk. 57 Vincent Aboubakar)

Hollanda: Maarten Stekelenburg, Khalid Boulahrouz, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni Van Bronckhorst, Dirk Kuyt (Dk. 68 Eljero Elia), Mark Van Bommel, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Rafael Van Der Vaart (Dk. 74 Arjen Robben), Robin Van Persie (Dk. 58 Klaas Jan Huntelaar)

Goller: Dk. 36 Robin Van Persie, Dk. 83 Klaas Jan Huntelaar (Hollanda), Dk. 65 (penaltıdan) Samuel Eto’o (Kamerun)

Sarı kartlar: Dk. 16 Dirk Kuyt, Dk. 66 Rafael Van Der Vaart, Dk. 71 Giovanni Van Bronckhorst (Hollanda), Dk. 26 Nicolas Nkoulou, Dk. 82 Stephane Mbia (Kamerun)

2010 Dünya Kupası E Grubu’nu Hollanda zirvede tamamladı. İlk iki maçında fire vermeyen Hollanda, son mücadelesinde Kamerun’u da devirip zirveyi bırakmadı ve ikinci turda Slovakya’nın rakibi oldu.

2010 Dünya Kupası E Grubu’nda Hollanda, Kamerun’u 2-1 mağlup etti. Hollanda’nın gollerini 36. dakikada Van Persie ve 83. dakikada Huntelaar’dan gelirken, Afrika temsilcisinin tek golünü ise 65. dakikada penaltıdan Samuel Eto’o kaydetti.

Hollanda son maçların ardından grubu 9 puanla zirvede tamamlarken, 1994 yılından bu yana Dünya Kupaları’nda oynadığı son grup karşılaşmalarında yenilmemezlik serisini sürdürdü.

Kamerun ise puan alamadan turnuva veda ederken, Ocak ayından bu yana oynadığı 10. karşılaşmasında da galibiyet sevinci yaşayamamış oldu. Öte yandan Kamerun’da Kayserispor’da forma giyen Souleymanou ve Ankaragücü’nün kadrosunda yer alan Geremi 90 dakika sahada görev yaptı. Geçen sezonu Trabzonspor’da bitiren Rigobert Song ise 73. dakikada oyuna dahil oldu.

Hollanda’nin milli maçlardaki yenilmezlik serisi 22 maça çıktı. Portakallar son mağlubiyeti 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında Rusya karşısında almıştı.

Bu arada Hollanda da sakatlığı nedeniyle Danimarka ve Japonya maçlarında forma giymeyen Arjen Robben oyuna 73. dakikada Rafael Van Der Vaart’ın yerine girdi ve Huntelaar’ın attığı golde büyük pay sahibi oldu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen