Per. Mar 28th, 2024

‘Etme’ şiirini Ramiz Dayı karakteriyle Tuncel Kurtiz’in seslendirmesi internette rekor kırdı ama okurlar Yılmaz Erdoğan’la Kurtiz’i kıyasladı.

Mevlana’nın can dostu Şems’in Konya’yı terk etmesi üzerine söylediği “Etme” şiirini Ramiz Dayı karakteriyle Tuncel Kurtiz’in seslendirmesi internette rekor kırdı, tartışma çıkardı. Okurlar Yılmaz Erdoğan’la Kurtiz’i kıyasladı.


Fenomen dizi Ezel’in sezon finalinde Ramiz Dayı karakterindeki Tuncel Kurtiz’in okuduğu ‘Etme’ şiiri bir günde internette en çok tıklanan videolar arasına girerken, yeni bir tartışışma da çıkarmış oldu.

Mevlana Celaleddin Rumi’nin, can dostu, hocası ve ‘ilahi aşkı’ Şems’in Konya’yı terk etmesi üzerine söylediği “Etme” şiirini, daha önce oyuncu Yılmaz Erdoğan’ın seslendirmiş ve büyük beğeni toplayarak, dillerden düşmez olmuştu.

Ramiz Dayı’nın dizide okumasından sonra şiir, Yılmaz Erdoğan’ın mı yoksa Tuncel Kurtiz’in mi daha güzel seslendirdiği tartışması çıktı.

Bir çok internet sitesinde Etme’yi Yılmaz Erdoğan’ın daha güzel ve içten okuduğu belirtilirken, usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in şiir “mahvettiği” şeklinde yorumlar yapıldı.

Okurların büyük bir bölümü, şu günlerde NTV’deki Yeşil Ekran belgesellerini de seslendirerek kulakları aşina bırakan Tuncel Kurtiz’in şiiri, güzel seslendiremediğini belirtirken, bir bölümü de “Gercekten de cok güzel okumuş. Sesi de yakışmış, güzel de yorumlamış, helal olsun dayı.” şeklinde yorumlar yaptılar.

işte tartışma yaşatan o şiirin iki farklı okunuşu:

Ramiz Dayı – Tuncel Kurtiz

Yılmaz Erdoğan :

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen